Tükrös tálaló

Otthon-bútor

Tükrös tálaló

Olyan polcos szekrényt készítünk itt el, amelyet a konyhában a dekoratív tárgyak ? például egy szép étkészlet ? tárolására használhatunk, de ha úgy látjuk jónak, ugyanezt (vagy másikat, netán harmadikat megépítve) használhatjuk a nappaliban, az ebédlőben, a hálóban, sőt akár a gyerekszobában is
A konyhában azért különösen hasznos, mert rengeteg olyan dolgot pakolhatunk rá, amelyek különben a konyhaszekrényekben foglalnák a helyet, mellesleg pedig direkt úgy terveztük, hogy a rajta levő edények csinosan mutassanak. Méretes tálaknak A középső, félköríves polcok nagyszerűek az olyan tálaknak, amelyek egyébként túllógnának a polcokon, de akad még néhány érdekes apróság: n a szekrényke két ? alsó és fölső ? részből áll, amelyeket márvány (vagy márványhatású) munkalap választ el egymástól. A lap ideális tálalásra vagy egy nagy gyümölcsöstálnak. n annak érdekében, hogy ?fokozzuk a látványt?, három tükröt is beépítettünk a márványlap fölötti polcokra ? ferdén, a felső részükkel előre. Az eredmény nagyon izgalmas optikailag, mert a tárgyakat, például a talpas poharakat egyszerre látjuk oldalról és felülről. Ráadásul a polcokat még így is gyakorlatilag 100%-osan kihasználhatjuk, ha a tükrös polcokra kisebb tárgyakat rakunk.És persze a tükröket el is hagyhatjuk. A nappaliban könyvek kerülhetnek rá, a hálóban pl. törülközők, a gyerekszobában pedig ? hát igen: a gyerekszobában a kölykök és csitrik igen nagyszámú, gyűjtögetett ?kincseit?, a bakfisok és kamaszok ?titkos cuccait?, avagy a fiatalurak és ifjú hölgyek igen fontos sportfelszerelését, illetve szépítkezési segédeszközeit tárolhatjuk rajta; a tankönyvek többnyire úgyis a padlón kötnek ki...

Alsó és felső rész

Az egész szekrénykét egy hétvége alatt elkészíthetjük. Mi 18 mm vastag deszkából készítettük, de igény szerint faforgács lapból (csak akkor élfóliázni is kell), mdf-ből vagy akár rétegelt lemezből is állhat. Egyszerűbbé teszi a munkánkat, hogy a szekrényke két részből áll: könnyebben kezelhető ? és így nem olyan bonyolult kivinni a műhelyből! A két részt ráadásul hasonló módon készítjük, a fő különbség az, hogy az alsó 10 centivel mélyebb a felsőnél.


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Szekrény forgatható elemekkel
Bármilyen stílusú szobában jól mutat ez az öt ?emeletes?, ötféle anyaggal burkolt fiókos szekrény. Kevésbé gyakorlott barkácsolóknak sem kell azonban felszisszenniük: amilyen bonyolultnak tűnik, annyira egyszerű elkészíteni.


Gyerkőc
Tengerészláda a gyerekszobába
Kisfiának alakított át egy régi ládát ötletes játéktárolónak Weiss Pamela.


Kert-balkon
Raklapbútor
Olyan kreatív raklapbútort készített Rajna János Budapesten, amely kertbe is, de akár a lakásba is jó. A bútordarabok készítését a raklapok szétszedésével és az elemek megcsiszolásával, majd méretre vágásával kezdjük.


Gyerkőc
Játékos konyha
Fiának készítette ezt a játékkonyhát Edit Molitorisz-Dobri Budapesten, üvegmozaikkal, csapteleppel, mágneses oldalelemmel.


Otthon-bútor

Iroda a lakásban


Otthon-bútor

Tűsarkú cipőszekrény


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság