hirdetésTükrös tálaló

Otthon-bútor

Tükrös tálaló

Olyan polcos szekrényt készítünk itt el, amelyet a konyhában a dekoratív tárgyak ? például egy szép étkészlet ? tárolására használhatunk, de ha úgy látjuk jónak, ugyanezt (vagy másikat, netán harmadikat megépítve) használhatjuk a nappaliban, az ebédlőben, a hálóban, sőt akár a gyerekszobában is
A konyhában azért különösen hasznos, mert rengeteg olyan dolgot pakolhatunk rá, amelyek különben a konyhaszekrényekben foglalnák a helyet, mellesleg pedig direkt úgy terveztük, hogy a rajta levő edények csinosan mutassanak. Méretes tálaknak A középső, félköríves polcok nagyszerűek az olyan tálaknak, amelyek egyébként túllógnának a polcokon, de akad még néhány érdekes apróság: n a szekrényke két ? alsó és fölső ? részből áll, amelyeket márvány (vagy márványhatású) munkalap választ el egymástól. A lap ideális tálalásra vagy egy nagy gyümölcsöstálnak. n annak érdekében, hogy ?fokozzuk a látványt?, három tükröt is beépítettünk a márványlap fölötti polcokra ? ferdén, a felső részükkel előre. Az eredmény nagyon izgalmas optikailag, mert a tárgyakat, például a talpas poharakat egyszerre látjuk oldalról és felülről. Ráadásul a polcokat még így is gyakorlatilag 100%-osan kihasználhatjuk, ha a tükrös polcokra kisebb tárgyakat rakunk.És persze a tükröket el is hagyhatjuk. A nappaliban könyvek kerülhetnek rá, a hálóban pl. törülközők, a gyerekszobában pedig ? hát igen: a gyerekszobában a kölykök és csitrik igen nagyszámú, gyűjtögetett ?kincseit?, a bakfisok és kamaszok ?titkos cuccait?, avagy a fiatalurak és ifjú hölgyek igen fontos sportfelszerelését, illetve szépítkezési segédeszközeit tárolhatjuk rajta; a tankönyvek többnyire úgyis a padlón kötnek ki...

Alsó és felső rész

Az egész szekrénykét egy hétvége alatt elkészíthetjük. Mi 18 mm vastag deszkából készítettük, de igény szerint faforgács lapból (csak akkor élfóliázni is kell), mdf-ből vagy akár rétegelt lemezből is állhat. Egyszerűbbé teszi a munkánkat, hogy a szekrényke két részből áll: könnyebben kezelhető ? és így nem olyan bonyolult kivinni a műhelyből! A két részt ráadásul hasonló módon készítjük, a fő különbség az, hogy az alsó 10 centivel mélyebb a felsőnél.


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Stílusos dió dekorfal
Sajnos nem minden fa él száz évig, de ha elhal, akkor sem kell azonnal tüzelőnek nyilvánítani. Készíthetünk belőle például dekorfalat, mint Szekeres Zoltán Budapesten.


Otthon-bútor
Falióra saját kezűleg
Készítsünk különleges, saját faliórát ízlésünknek, szobánk hangulatának megfelelően! Sőt, ha ötleteink nyomán, változatos anyagok felhasználásával készítjük el az órát – akár ajándékként is hasznosíthatjuk.


Otthon-bútor
Iroda a lakásban
A lakberendezés szempontjából a lakásban kialakított irodával kapcsolatos legfontosabb követelmény, hogy mindennek helye legyen, minden holmi rendezetten tárolható legyen, hiszen a helyiséget a család más célból is használhatja. Ebben az otthoni irodában nem nehéz rendet tartani, mert sok szekrénye van. Ezek valójában átlagos konyhaszekrényelemek ? pontosabban eredetileg annak készültek ?, de könyvekből, iratokból, dossziékból is rendkívüli mennyiséget tudunk tárolni bennük.


Otthon-bútor
Lisztesládából vintage ruhatároló
Az ezeréves lisztesládát újította fel vintage hangulatú festéssel Mátrainé Horváth Nárcisz Somogyjádon. A láda így tökéletesen illeszkedik lánya, Írisz szobájába. Már csak azért is, mert a mellette levő komódok ugyanilyen stílusúak.


Otthon-bútor

Franciaágy raklapokból
Gyerkőc

Pajkos póni
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság