Modern konyhapolc

Otthon-bútor

Modern konyhapolc

A közízlés a konyhabútorokat illetően is egyre inkább tükrözi a XXI. századot. Most egy hipermodern, mégis funkcionális konyhapolc elkészítését mutatjuk be.
Ezt a 18 mm-es, mogyorószínű bútorlapból készített csodát fémlábak tartják, fönt pedig L vasak rögzítik a falhoz, amelyek nem látszanak. Az elemek éleit mindenképpen élfóliáznunk kell, de akkor igazán szép az összhatás, ha a polcok rétegeltlemez-felületével is így teszünk; ha ezt nem akarjuk, a polcok felületét elvileg pácolhatjuk is. A szekrény testét tiplikkel, nútféderekkel, illetve lamellókkal egyaránt öszszeállíthatjuk; a nútféderes módszer esetén a B elemekre számoljunk rá további 1,5 centit.

A szekrény mélységének megállapításánál fontos, hogy ha hosszabb nyakú bo rospalackokat tárolnánk benne, akkor a szekrény mélységét alakítsuk a magasságuknak megfelelően. A fiókokat természetesen fecskefarok-fogazással is összeállíthatjuk, de itt most szándékosan ugyanazt a módszert mutatjuk be, mint a szekrény összeállításánál: a nútféderest. (A fiókok alját bemart nútba csúsztatjuk a fiókkeret aljába). És még valami: a szerkezetet nem elég csak a falhoz állítani, hátlap is kell neki, különben nem tudnánk mire rögzíteni a tükröt ? amely persze nem elengedhetetlen (nem is került be a hozzávalók közé), de sokkal szebbé teszi az összhatást.


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Kincsesláda a padlásról
Egy régi, a padláson talált lőszeres ládát újított föl olcsón és egyszerűen Szlama Balázs.


Gép- és anyagújdonságok
Indiai motívumos tapéták
India csodás, kézzel festett, ősi mintázatokkal díszített textíliái inspirálták az Anna French tapétamárka új kollekcióját.


Gyerkőc
Dupla galéria
Egy adott pillanatban a Gyömrőn lakó Binder Barna és felesége, Beáta számára eljött az idő, amikor szükségessé vált, hogy helyet szabadítsanak fel a gyerekszobában.


Otthon-bútor
Asztalka készítése ládákból
Egyre divatosabbak a raklapokból készült bútorok; de mellettük fokozatosan teret hódítanak a formatervezők, lakberendezők és barkácsolók közt a gyümölcsös ládákból és boros rekeszekből készített bútorok is.
Otthon-bútor

Trükkös tükrök


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság