Munkapult megvilágítása

Otthon-bútor

Munkapult megvilágítása

A konyhaszekrény fúrása, jelentős károsítása nélkül is készíthetünk spot lámpákból álló rejtett világítást a konyhai munkapult fölé. Könnyen kivitelezhető az egyedi fényforrás, amely a konyhai munkákhoz ad helyi megvilágítást.A spot lámpákat egy 12 cm széles fenyődeszka alapra szereljük, amelynek hátsó részén a vezetékek számára felsőmaróval nútot készítettünk. A fenyődeszka tetejére, az előre kimért helyekre, ugyanebből a faanyagból keresztbe 22 cm-es darabokat csavarozunk. Ezeket rögzítjük a konyhaszekrényhez.

A 12V-os feszültségről működő spot lámpák beszerelése egyszerű, csupán ki kell fúrnunk a helyüket, majd a vezetékeket beillesztenünk a nútba. A 12V-os áramkörbe illesszünk egy normál falikapcsolót is. Ha minden lyukat kifúrtunk és a vezetékek számára elkészítettük valamennyi nútot, akkor pácoljuk, majd lakkozzuk le a konyhaszekrénynek megfelelő színnel új konyhai lámpánkat.

A szerelési munkák után, körülbelül 50 cm-enként tiplivel, csavarokkal rögzítsük a szerkezetet a falra, a keresztdarabokat pedig egy-egy csavarral a konyaszekrény aljához. Ügyeljünk rá, hogy a spot lámpák nagy hőt termelnek, ezért néhány mm-es légrést hagyjunk fölöttük a megfelelő légáramlás biztosítására.

TIPP: A lámpákat a célnak megfelelően: a mosogatóhoz, az élelmiszerek előkészítéséhez, és a gyakran használt konyhagépek fölé helyezzük el.

Mi kell hozzá?
11 cm széles fenyődeszka a konyhaszekrény hosszában
22 cm-es kereszt darabok (3×)
12 V-os halogén spot lámpák 3 db (transzformátorral együtt csomagban kapható)
három eres kábel, kapcsoló, csavarok, faragasztó

konyhapult-megvilágítás 1konyhapult-megvilágítás 2konyhapult-megvilágítás 31.
12 cm széles fenyőlécet vágjunk a konyhaszekrény szélességének megfelelő hosszúságúra, majd a 3 darab 22 cm-es keresztdarabokat is vágjuk le.
2. A 25 cm-es darabokon fúrjuk ki a spot lámpák helyét. Az egyiken a transzformátor helyét is készítsük el. A hosszú fenyőlécen fúrjuk ki a kapcsoló helyét is.
3. Sorjázzuk le az éleket, a sarkokat és alakítsunk ki nútot a hátoldalakon, a vezetékek számára.
konyhapult-megvilágítás 4konyhapult-megvilágítás 5konyhapult-megvilágítás 64.
Csavarozzuk és ragasszuk össze a hosszú fenyőlécet a keresztdarabokkal, majd nyissuk egybe a nútokat.
5. Készítsük el a kisfeszültségű hálózatot, rendezzük a nútba a vezetékeket, illesszük be a lámpákat, a trafót és kössük be a kapcsolót.
6. A kész, összeállított szerkezetet szereljük fel a falra, a keresztdarabokat rögzítsük a konyhaszekrényhez.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Mindent vágó Fiskars olló
Itt a tavasz, és ezzel megkezdődött egy mozgalmas időszak a kertészek számára. Az egyik feladat a hosszú tél során elhalt gallyak eltávolítása.


Ötletek
A nyuszi lakhelye
Akár húsvétra kaptak a gyerekek – mondjuk a nagyszülőktől – aranyos, simogatnivaló kisnyuszit, és nem akarnak megválni tőle, akár más módon került a családba, rendes ól dukál neki. Mondjuk egy ilyen, amelyet Darancó Károly készített Szadán.


Ötletek
Mesés mozaik
Ha meglátjuk a fölöslegesnek tűnő maradékban a lehetőséget, akkor egészen különleges dolgokat tudunk létrehozni magunk, családunk és nem utolsósorban bolygónk örömére.


Gép- és anyagújdonságok
Festés előtt nehéz elképzelni az új színeket a falakon?
Jelenítsük meg őket élőben a telefonunkon!
Kert-balkon

Fűnyíró-teszt


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság