Virágládák, kaspók ötféleképpen

Kert-balkon

Virágládák, kaspók ötféleképpen

 Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Aki pedig úgy tudja elhelyezni, hogy jól is mutasson és a a virágnak is jó legyen, az ügyetlen nem lehet. 

Lépcsős virágerdő

A legjobbat hozta ki a rendelkezésére álló lehetőségekből Ronyecz Péter Ózdon, amikor teraszos virágládává változtatta ezt az 1969-es évjáratú, 110 literes boroshordót. Eredetileg ugyanis a hordó – felújítása után – egyszerű díszítő szerepet látott volna el a kertben, de a tüzetesebb átvizsgálás során kiderült, hogy a hordó egy része kimondottan rossz – korrodált és szúette –, ezért Péter a felújíthatatlan rész eltávolítása mellett döntött. A hibás részek levágása után kirajzolódó forma pedig már adta magát. Alapos tisztítás és csiszolás, majd festés következett. Száradás után Péter a hordó belsejét két rétegnyi vastag nejlonnal bélelte ki. A teraszokat (lépcsőket) lezáró deszkalapokat is két réteg barna festékkel kente le. Végül feltöltötte a szerkezetet virágfölddel, s a feleségével közösen beültette a petuniákat.

Hordó aljából kaspó

 

Nagyapja egyik régi hordójából készítette ezt a kaspót Márfi Zoltán Rábapatyon. A kert egyik sarkát ékesíti, hála a benne dúsan növekvő hajnalkának.

Raklapos megoldás

Gábris Péteréknél Szomódon nyaranta a családi élet egyik fő színtere az udvar, ahol szemet gyönyörködtet ez a raklapból készült virágállvány. Ám raklapból sosem elég, hiszen némi kreativitással epret vagy akár krumplit is lehet ily módon ültetni.

Balkonláda kreatívan

Ízlésesen díszített virágládák teszik látványossá Csuk Vendel Tibor és felesége, Zsuzsa házát Felsőszölnökön.

A férj előbb az egyszerű balkonládákat készítette el, majd a világosabb színűre festett díszítő elemeket.

 

Guruló virágláda

 

Gyerekkora óta szereti a növényeket Koczka Ádám Budapesten. Az egyik belvárosi üzletházban tetszettek meg neki az összeültetett növény kompozíciók, mert természetesebbek a külön-külön cserépbe ültetett növényeknél. Viszont a lakás kis mérete miatt nehéz lett volna kijelölni egy konkrét helyet a növényeknek, így olyan megoldást talált ki, amellyel könnyen lehet mozgatni őket.

A ládák alja OSB-lap, amelyre Ádám 4-4 db minden irányban mozgó görgőt szerelt. A ládák oldalait viszonylag olcsó hajópadlólapokból és tetőléc darabokból állította össze. A beültetett virágládák súlyának csökkentése érdekében a ládák aljára kb. 10-15 cm vastag hungarocell került és csak erre került virágföld.

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Az októberi kert
Még ilyenkor is van egy-két tennivaló a kertben. 


Kert-balkon
Művészasztal székekkel
Arcfestéssel és csillámfestéssel is foglalkozik Megellai Katalin Veszprémben. Ezért olyan székeket és asztalt szeretett volna, amelyek feltűnőek, és a célnak megfelelnek.


Kert-balkon
Van új a hó alatt
Hogyan végezzük a csúszásmentesítést?


Kert-balkon
Építsünk medencét!
Az egész család számára felfrissülést jelent a medencében való lubickolás, főleg ha azt magunk alkottuk meg. A fürdőzés persze csak akkor jó, ha a medence vize egészséges, áttetsző. Cikkünkben a készítést és a gondozást egyaránt bemutatjuk.


Kert-balkon

Antik kövek a kertbe
Kert-balkon

Terasz a magasban


Kert-balkon

Asztal a teraszra


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság