Madáretető kamerával

Kert-balkon

Madáretető kamerával

Télen sokunk kertjébe húzódnak be énekesmadarak, akiket szívesen etetünk. 

Ha az etetőre felszerelsz egy képet és hangot jó minőségben rögzítő minikamerát, akkor a madarak viselkedését is megfigyelheted.

A munka a tervezést követően a kiszáradt fa kérgezésével, csonkolásával kezdődött. Ezután következett a faanyagvásárlás, az anyagok méretre vágása, a raklap szétszedése. A következő lépés a méretre vágott gyalult alkatrészek összeépítése volt, főleg ragasztással (a csavarkötések száma el-enyésző volt). Ezután már csak a tetőfedés, zsindelyezés maradt, valamint a fa szintetikus olajjal való átitatása a vízhatlanná tétel érdekében.

2_DSC_0072.jpg

Nemcsak a falak és ablakok vannak kimunkálva, hanem a terasz is.

3_DSC_0077.jpg

A többi épülethez hasonlóan a tetőt itt is bitumenes zsindely fedi.

4_DSCN5966.jpg

A ház padlóját két keresztléc osztja négy részre, és merevíti is egyben.

0_ind_2_DSCN5958.jpg

Alkotó: Kinsztler Zoltán, Kiskunhalas
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Energiatakarékos számítógép-használat
Egyre több energiát fogyaszt otthonunk. Az egyik fő fogyasztó a számítógép és a hozzá tartozó eszközök. A beidegződött szokásainkat megváltoztatva áramot és pénzt spórolhatunk meg, ha egy kicsit odafigyelünk. 7 tipp, amelyekkel környezettudatosan használhatjuk az online világot.


Gép- és anyagújdonságok
A fénycsatorna
A ház, lakás közepére épített, ablak nélküli helyiségeket sem kell villannyal megvilágítanunk: fénycsatornával természetes napfényt csempészhetünk beléjük.


Gyerkőc
Székek szuperhősöknek
A tanulás is jobban megy, ha a gyerek tudja, hogy szuperképessége van hozzá. Ajándékozzunk neki önbizalmat!


csináld magad
Természetes megoldások vakond ellen
A vakond kellemetlen vendégnek számít a kertekben: túrásaival nemcsak az összképen ront, hanem a növények gyökereit is tönkreteszi, így azok elpusztulnak. Mivel védett állatról van szó, tilos bántani, semmiképp ne használj olyan eszközöket, amelyek árthatnak neki, de szerencsére létezik néhány humánus módszer a távoltartásukra. Vásárolhatsz bolti vakondriasztót, de jól bevált házi praktikákat is bevethetsz ellenük.


Gép- és anyagújdonságok

A burkolatok Y-generációja
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság