hirdetésŐszi munkálatok a kertben

Kert-balkon

Őszi munkálatok a kertben

Használd ki az enyhe időjárást, az okos kertbarát ilyenkor már a tavaszra gondol, hiszen amit most elvégzel, nagyrészt azon múlik majd, hogy milyen lesz a kert jövő tavasszal.

KEZDD NAGYTAKARÍTÁSSAL
Ebben a munkában nagy segítségedre lehetnek még a legapróbb családtagok is. A földön heverő levelek, termések téli menedéket biztosítanak a kártevőknek, amelyek tavasszal azután nagy pusztítást végezhetnek, azt pedig nyilván nem szeretnéd. Éppen ezért, a lehullott lombot és más szerves hulladékot hord a komposztálóba. Kivételt képez ez alól a diófa levele, az ugyanis nagyon nehezen bomlik le, toxikus hatása is van, ezért azt égesd el.

NE KÍMÉLD A GYOMOKAT
Távolítsd el mindenhonnan az elszáradt egynyáriakat, mert ezek is fertőzések gócpontjai lehetnek. Igyekezz minden gazt kigyomlálni, ugyanis ha télire otthagyod őket, azok szépen elszórják a magvaikat, és jövőre megsokszorozott mennyiséggel kell felvenni a harcot!

autumn-royalty-free-image-1568386437.jpg

Ha új területeket tervezel beültetni jövőre, azt is előkészítheted a tél folyamán azzal, hogy lefeded vastagon újságpapírral, és betakarod fűnyesedékkel. Tavaszig ezek alatt minden gyom elpusztul, így jövőre vegyszermentesen létrehozott, tiszta, friss, egészséges területed lesz az új ágyások számára!

VÉDJÜK TAKARÁSSAL
Az érzékeny, mediterrán származású növények, mint a füge vagy az egyes évelő fűszernövények, nagyon meghálálják, ha télire kapnak egy kis takarást. Szerezz be szalmát, és takard be vele növényeid tövét. A szalmaszálak közt lévő levegő megóvja növényeidet a komolyabb hidegektől. Magasabb, fás szárú növényeknél használhatsz komposztot is a takaráshoz. A tő köré felhalmozott komposztkupac folyamatosan a talajba szivárgó tápanyagot biztosítja, és bomlás közben még némi hőt is termel, mintha csak saját kályhája volna a növénynek.

TÁPANYAGPÓTLÁS, NÖVÉNYVÉDELEM
A veteményeskert felásott területét fedd be fűnyesedékkel. Szórj szét szerves trágyát a kertben, a téli csapadék bemossa a tápanyagokat. Egy utolsó permetezéssel elejét veheted a kártevők áttelelésének.

Hatékony bio-trükk, ha fák törzsére kétoldalú ragasztógyűrűt teszel, ebbe a téli menedéket kereső kártevők beleragadnak és elpusztulnak.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Bambuszparketta lerakása egyszerűen
A bambuszparketta minden helyiségnek egyedi megjelenést biztosít. Ennek ellenére lerakása könnyű és nem igényel komoly szakmai tudást. Az illesztés tökéletes: ellenáll a normál igénybevételnek anélkül, hogy a parkettaszálak elmozdulnának egymástól.


Gép- és anyagújdonságok
Mit tegyünk, ha húz a hideg?
Mindenki ismeri az érzést, amikor a fűtőtest mellett majd megsülünk, a szoba másik felében viszont alig lehet megmaradni a hidegtől. Ez a rossz hőszigetelés hatása, amelyen viszont utólag is javíthatunk. A kellemesebb lakókörnyezet mellett a rezsin is spórolunk vele.


Kert-balkon
Kerti bútor – maradék fából
Maradék fából készítette ezt a kerti kiülőt láncfűrész és flex segítségével Waisz Gizella Kornélia Erdőkertesen.


Otthon-bútor
Teremtsen otthont velünk!
Elegancia, kényelem, megbízhatóság, innováció, minőségi termékek, jó árak egy helyen. Ezt ígéri a 17. HAJDÚÉP és ENERGOexpo Szakkiállítás 2019. április 12-14 között. A helyszín változatlanul a Főnix Csarnok, ahol közel 60 kiállító várja az otthonuk megteremtésén, átalakításán munkálkodó kis-és nagycsaládosokat.


Gép- és anyagújdonságok

Vigyen csillogást életébe
Kert-balkon

Mulcsozó fűnyírás
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság