hirdetésAz októberi kert

Kert-balkon

Az októberi kert

Még ilyenkor is van egy-két tennivaló a kertben. 

Vérképző

beetroot-687251_960_720.jpg

Az egyik legegészségesebb zöldségfélét, a céklát októberben szedjük fel az ágyásokból. A gumók leveleit vágás helyett csavard le a tövekről. Jól tárolható, így egész télen frissen fogyaszthatod. Egyél belőle minél többet, mert értékes színanyagai és egyéb jó tulajdonságai miatt hatékony vérképző, méregtelenítő. Immunerősítő hatása segít az influenza megelőzésében is.

A vadmajoranna

oregano-2662890_960_720.jpg

Más néven oregánónak is hívjuk. Virágos, leveles hajtásait jellegzetes illatuk és aromájuk miatt kedveljük,
és főleg olaszos ételekhez használjuk. Magas csersav-és illóolaj-tartalma és keserű anyagai emésztést
segítő, görcsoldó hatásúak. Megfázásos betegeknek köptetőteát főznek belőle. Nemcsak ételek, hanem
likőrök, borok ízesítéséreis alkalmas.

Őszirózsa

flowers-4523052_960_720.jpg

Az élénk rózsaszín és a lila sokféle árnyalatában egészen a fagyokig pompáznak a kertben az évelő őszirózsák. Ha már elnyílt a rengeteg apró virág, arasznyira vágd vissza a hajtásokat, és kevés lombbal takard a töveket, hogy könnyen átvészeljék a telet.

Ültess áfonyát!

blueberries-2270379_960_720.jpg

Kétféléből is választhatsz, az egyik, a havasi erdőkben vadon is élő fajta talajtakaró növény, indákkal terjed, apró fekete bogyói belül is feketék. A másik a cserjés áfonya, amelynek a bogyói nagyobbak, világos húsúak, és fürtökben teremnek. Mindkettő a savanyú, humuszos, jó vízelvezetésű talajt kedveli. Ültetéskor a földbe kevert tőzeggel javíthatod számukra a körülményeket. Félárnyékos fekvésben fejlődnek jól. A bogyókat nyár közepétől októberig szüretelheted.

Sünbarát kert

A sünök már téli búvóhelyet keresnek. Hagyj számukra bokrok alján kisebb levélkupacokat, ahová befészkelhetik magukat, de lehetőleg olyan helyen, ahol kutyák sem fogják háborgatni téli álmukat. Így jövőre ismét lelkesen pusztítják majd kertben a rovarokat.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Multifunkcionális mosogatóközpontok
A családi tűzhelynek, a konyhának központi szerepe van az életünkben. Jól megtervezett konyhában öröm az ételkészítés. De vajon ugyanilyen örömmel végezzük a piszkos edények tisztítását is?


Kert-balkon
Célkeresztben a Makita ELM3300
A fűnyírók nagyon sokirányú fejlődést mutatnak, nem csak dizájnjukban újulnak meg, hanem a használatukat megkönnyítő fejlesztéseket is eszközölnek a gyártók. Nézzünk, egy kiváló kiskertbe való gépet, a Makita ELM3300-at, hogy könnyed szórakozás legyen a fűnyírás!


Ötletek
Készítsük fel a biciklit a tavaszra!
A jó idő beálltával sokan kapják elő a kerékpárt. Lássuk röviden, mik a mindenképpen elvégzendő tavaszi karbantartási munkák.


Gép- és anyagújdonságok
Profi szablyafűrész
A szablyafűrészek az egyik legerősebb, legmasszívabb szerszámgépek a fűrészek között. Ha egy ilyen gépcsoda a társunk, nyugodtan neki eshetünk a komoly munkáknak is. Nyílászáró cserénél például kifejezetten hasznos szerszám. De egyéb faipari munkákra is alkalmas!
Szerszám-anyag

Hőszigeteljünk okosan!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság