hirdetésJátszóház csúszdával és hintával

Kert-balkon

Játszóház csúszdával és hintával

A kerti kisházakban még ősszel is folytatódhat a játék. 

István először megrajzolta, hogy pontosan milyen is lesz az építmény, minek hol lesz a helye benne vagy rajta. Aztán kiválasztotta a hozzávaló anyagokat, és lemérte, illetve kiszámolta, milyen anyagból mennyire lesz szüksége, hogy ne csak szép, hanem egyben biztonságos is legyen a házikó. Végül megvásárolta, amit kellett – vagy éppen előkereste, ugyanis bontott anyagot is használt. Méretre vágás után, de még összeállítás előtt minden elemet lefestett kültéri lazúrral.

5_IMG_3008.jpg

Anyagszükséglet 
lambéria  hajópadló  foszni  tetőléc akácfa oszlop csavarok vastaglazúr

 Szerszámszükséglet
gyalu fűrész kalapács vinkli vízmérték csavarbehajtó ecset

6_IMG_2986-1.jpg

A csúszda közvetlenül a lépcső mellett van, két lépés elég, hogy a kicsik elérjék. Az emeleti korlát és az ajtó-ablak díszei és ívelt vonalai meseházzá teszik az építményt. Az emelet alatti homokozó árnyékos játszóhelyet biztosít. 

1_IMG_3004.jpg

A lambériával borított falakból kiemelkednek a sötétebb színű lazúrral lekent szegletek, ablakkeretek és egyéb díszek. A falépcsőt mindkét oldalon korlát övezi, fokai biztonságosan nyugszanak az oldaldeszkákba mart hornyokban.

Alkotó: Ecsedi István, Váncsod
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Red Dot díjat nyert a magyar formatervező Slē szánkóterve
A Red Dot Award: Design Concept verseny legmagasabb, „Best of the Best” díját nyerte el Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve.


Otthon-bútor
Asztali lámpa raklapból
Szerkesztőségünk tagjai hivatalból nyitott szemmel járnak, így láttak már sokféle, régi raklapból készített bútordarabot. De ilyen fantáziadús, az egymást tartó fekete kavicsokból épült zen-szobrokra hasonlító lámpát, mint amit Tiboldi-Polgár Tamás alkotott Budapesten (és küldött be a legutóbbi barkácsbajnokságra), még nem.


Otthon-bútor
Gipszkarton és üveggyapot
A szigetelés napjaink egyik közkedvelt témája. Egyre többet hallunk kiváló hőszigetelő anyagokról, eljárásokról. De hogyan kell be- és megépíteni őket? Először tekintsük át a gipszkarton előnyeit, majd megmutatjuk, hogyan tudunk egyszerűen belső falszigetelést készíteni.


Kert-balkon
Kocsibeálló kockakőből
A kockakő (köznapi nevén macskakő) burkolat több nemzedéket is kiszolgál, ráadásul az utcák mellett kerti behajtók burkolására is kiváló: terhelhető, kopásálló, saválló és nem érzékeny sem a nedvességre, sem a fagyra. A gránit kockakövek különösen szépek.


Gép- és anyagújdonságok

Kertünk legnagyobb ellensége az aszály


Gép- és anyagújdonságok

Van, amin nem éri meg spórolni


Gép- és anyagújdonságok

A századik Diego Magyarországon
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság