Játszóház csúszdával és hintával

Kert-balkon

Játszóház csúszdával és hintával

A kerti kisházakban még ősszel is folytatódhat a játék. 

István először megrajzolta, hogy pontosan milyen is lesz az építmény, minek hol lesz a helye benne vagy rajta. Aztán kiválasztotta a hozzávaló anyagokat, és lemérte, illetve kiszámolta, milyen anyagból mennyire lesz szüksége, hogy ne csak szép, hanem egyben biztonságos is legyen a házikó. Végül megvásárolta, amit kellett – vagy éppen előkereste, ugyanis bontott anyagot is használt. Méretre vágás után, de még összeállítás előtt minden elemet lefestett kültéri lazúrral.

5_IMG_3008.jpg

Anyagszükséglet 
lambéria  hajópadló  foszni  tetőléc akácfa oszlop csavarok vastaglazúr

 Szerszámszükséglet
gyalu fűrész kalapács vinkli vízmérték csavarbehajtó ecset

6_IMG_2986-1.jpg

A csúszda közvetlenül a lépcső mellett van, két lépés elég, hogy a kicsik elérjék. Az emeleti korlát és az ajtó-ablak díszei és ívelt vonalai meseházzá teszik az építményt. Az emelet alatti homokozó árnyékos játszóhelyet biztosít. 

1_IMG_3004.jpg

A lambériával borított falakból kiemelkednek a sötétebb színű lazúrral lekent szegletek, ablakkeretek és egyéb díszek. A falépcsőt mindkét oldalon korlát övezi, fokai biztonságosan nyugszanak az oldaldeszkákba mart hornyokban.

Alkotó: Ecsedi István, Váncsod
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Tegyünk talpat a gravírozó alá!
Megszenvedett egy névtábla fába gravírozásával Varga Ákos Sopronban – az ember a precíz vonalak kimunkálásakor nehezen tudja egyenesen tartani a gravírozót, és a vonalak nem olyanok lettek, amilyeneknek szerette volna őket. Gondolkodott – és eszébe ötlött a megoldás.


Szerszám-anyag
Mínusz 70% energia?
Napjainkban egyre fontosabb a környezettudatos életmód. Ehhez pedig hozzátartozik az energiatakarékosság is. Az Ariston 20 éves szakmai tapasztalatával kifejlesztett napkollektorokkal évente akár 70%-os energiaköltség megtakarítást is elérhetünk! Hogyan lehet ez? Megmutatjuk!


Gép- és anyagújdonságok
Dagály Úszóaréna: a Hörmann szakértelem újabb mérföldköve
Majdnem 400 speciális ajtót épített be a Hörmann a Dagály Úszóaréna épületkomplexumába.


Kert-balkon
A kert díszei
Egy kis átalakítással, kreatív ötleteléssel sok tárgyat eredeti funkciójától eltérő célra is használhatunk.
Gép- és anyagújdonságok

A sokoldalú multi-star család


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság