Készítsd fel nyaralód az őszre

Kert-balkon

Készítsd fel nyaralód az őszre

Már mindenki hazaért a pihenésből, a nyaralókat pedig a következő szezon kezdetéig csak elvétve látogatják tulajdonosaik, de ne feledd hogy egy kerttel mindig van tennivaló.

A levelek lassan elkezdik átváltani zöld színüket a sárga és a narancssárga ezernyi árnyalatára, de szerencsére az előrejelzés még hosszú, kellemes indián nyarat jósol. Az őszi szeszélyes időjárás azonban bármikor tetemes csapadékot hozhat. A kertekben a nyár végeztével sem áll meg az élet, így a nyaralótulajdonosoknak, ha ugyan ritkábban is, de időnként érdemes kijárniuk ránézni a ház és a kert állapotára. Könnyen előfordulhat, hogy ilyenkor térdig érő fű és néhol egy-egy kibukkanó gaz fogad, amit egy STIHL akkumulátoros fűnyíróval könnyedén és halkan lenyírhatsz anélkül, hogy felzavarnád a szomszédokat. Fordíts különös figyelmet az olyan gyomnövényekre, mint a parlagfű, ami augusztus végén, szeptember elején éri el virágzása tetőfokát.

ST_002.jpg

Amellett, hogy súlyos allergiás tüneteket okoz az erre érzékenyeknek, még magas pénzbüntetést is kaphatsz, ha nem gondoskodsz a parlagfű eltávolításáról.

- Utoljára november végén kell füvet nyírni, de ügyelj arra, hogy ne vágd 5 cm-nél rövidebbre, mert a hosszabb pázsit jobban tudja hasznosítani a napfényt.

- A hideg időszak előtt készítsd fel a gyepet, hogy könnyebben megbirkózzon az időjárás-változással járó viszontagságokkal. Az egyre nagyobb mértékben lehulló faleveleket időnkét STIHL akkumulátoros lombfúvóval távolítsd el a gyepről, hogy azok ne vegyék el a napfényt a fűtől és elkerüld a barnás sárgás foltok kialakulását, valamint a mohásodást. Plusz kényeztetésként trágyázd a pázsitot őszi gyeptrágyával, amelynek jellemzően alacsonyabb a nitrogén- és magasabb a káliumtartalma. Ezzel megerősítheted a füvet és megtarthatod az ellenállóképességét a fagyokkal szemben.

- Az ágyásokat, a rózsákat és a fagyérzékeny növényeket rőzsével és levelekkel takard, vagy csomagold buborékfóliába, ezzel segítve őket, hogy a tavaszt épen és egészségesen kezdjék.

- A nyári virághagymákat ásd ki, és helyezd jól szellőző pincébe, hogy ha itt az ideje, újra kiültethesd őket a kertbe, a cserepes növényeket pedig zárt, védett helyre tedd. Amikor a cserjék sárgulni kezdenek és lehajlanak az ágaik, vagy öregedésnek indulnak, metsszd őket a méretük negyedére, ugyanis ilyenkor visszaszívják nedveiket a gyökereikbe, de ha ezt nem teszed meg, akkor elhalhatnak.

- A sövényeket utoljára ősszel vágd vissza, hogy megelőzd a korhadást és a nedvesség felgyülemlését. A könnyebb munka érdekében használd a STIHL akkumulátoros sövénynyíróját, amivel időt és energiát spórolhatsz.

ST_003.jpg

Egy gondozott nyaraló fenntartása, bár rengeteg munkával jár, de annál több boldogságot nyújt azzal, hogy itt bármikor kipihenheted a fárasztó munkanapokat.

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas Stihl Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas Stihl Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

www.stihl.hu

www.stihlnemzedekek.hu

 

 

 

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Beépített polcszekrény gipszkartonból
Szekrény vagy könyvespolc helyett falfülkéket álmodott a nappaliba Tarján Dénes és felesége Pomázon, majd saját kezűleg el is készítette őket. A végeredmény szépsége és funkcionalitása igazolta várakozásaikat. Ráadásnak az ÖM múltkori bajnokságán díjat is nyertek vele.


Kert-balkon
Így újítsd fel fa teraszodat
Az egykor szép és pihentető látványt nyújtó terasz néhány év alatt elvesztette színét, beszennyeződött, az időjárás viszontagságai miatt viseltessé vált? Néhány egyszerű lépés csupán, hogy ismét régi fényében tündököljön.


Otthon-bútor
Álomház lenyűgöző panorámával
Szó szerint behódol Pécs városa annak a családi háznak, amelyet Gálosi Bettina tervezett a „Stílus és Otthon – Jövő otthonai” pályázatára.


Otthon-bútor
Minimalista mosdóasztal
A wenge stílusú mosdóasztal divatos külsőt kölcsönöz a fürdőszobának. Nemcsak mutatós, de praktikus is, hiszen minden fontos kellék elfér rajta. Összeszerelését most 10 lépésben mutatjuk be. Illetve felkutattunk még öt, impozáns és modern mosdóasztal megoldást!


Kert-balkon

Építs kemencét!
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság