hirdetésRaklapból virágtartó

Kert-balkon

Raklapból virágtartó

Nézd meg hogyan készített Bence virágládát. Még ősszel is sokáig zöldellhet balkonod, hiszen sok növény van, ami a hűvösebb időt is kedveli. Barkácsolj egy ládát nekik te is!
 
Anyagszükséglet a nagyméretű ládához (75 x 21 x 18 cm)
- 4 db 72 x 7 cm-es léc
- 4 db 21 x 7 cm-es léc
- 4 db 15,5 cm x 7 cm-es léc
- 7 db 21 x 9 cm-es vagy 8 db 21 x 7 cm-es léc
- 25-30 db facsavar
- 4 db görgős kerék
- fúró a lyukak előfúrásához
- csavarhúzó vagy akkus csavarbehajtó

a kisméretű ládához (58 x 21 x 18 cm)
- 4 db 54 x 7 cm-es léc
- 4 db 21 x 7 cm-es léc
- 4 db 15,5 cm x 7 cm-es léc
- 7 db 21 x 7 cm-es léc
- 25-30 db facsavar
- 4 db görgős kerék
- fúró a lyukak előfúrásához
- csavarhúzó vagy akkus csavarbehajtó
 
raklap-lecek.jpg
 
"Nem közvetlenül ebbe ültetem a növényeket, hanem az alátéttel ellátott cserepek kerülnek bele. Így nem szükséges bélelni, teljesen vízhatlanná tenni. A méretezés úgy készült, hogy a kisebbikbe 3, a nagyobb méretűbe 4 növényekkel teli cserép fér el. Én az IKEA  INGEFÄRA agyag virágcserepeket szoktam kültérben használni. 
Ezután a lecsiszolt fadarabok méretre vágása következett. A sarkokra merevítő lécet terveztem. Erre csavaroztam fel az oldalsó elemeket. Először a rövidebb oldalak készültek el. Majd ezeket a hosszabb fa elemekkel kötöttem össze. A legvégén került rá az alja, amely a végleges tartást is biztosítja.
 
SAM_6867-1.jpg
 
A fa ládikát OBI 2 az 1-ben oldószermentes zománcfestékkel kentem le két rétegben. Így mutatós sötétszürke színt kapott, amely védi az esővíztől. Mindkét láda aljára 4 kicsi kereket csavaroztam, hogy könnyen lehessen mozgatni például a takarításnál. Szintén a mozgatáshoz, de inkább díszítésként az oldalára került egy-egy vastagabb kenderkötél fogantyú is. Ennek lukat fúrtam, belefűztem a kötelet, majd csomót kötöttem rá. Utolsó dekorációként pedig fehér színű felirat is került rá betűsablon segítségével. A feliratot kicsit halványabb, kopottas hatásúra készítettem el.""
 
SAM_7382-1.jpg
 
Bence további öteleteit megtalálod a blogján.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Tévékomód raklapokból
Évek óta foglalkoztatta a gondolat Fejes Sándort Budapesten, hogy raklapból kellene készíteni valamilyen szobabútort. Végül ez a komód nyert, amelyen a tévé kapott helyet.


Otthon-bútor
Franciaágy raklapokból
A maradék raklapok bútorrá alakítása nagyon sok variációra ad lehetőséget. Eredeti megoldás néhány jó minőségű darabból saját ágyat készíteni a hálószobába.


Ötletek
Raklapkanapé
Raklapok felhasználásával, illetve átalakításával készítette ezt a kétszemélyes kanapét Traum Ánes Szegeden.


Otthon-bútor
Ülőgarnitúra raklapokból, olcsón
Rengetegféle bútort és más használati tárgyat tudunk a jó minőségű faanyagból készült raklapokból létrehozni, a kerti bútortól kezdve az asztalon és virágládán át a polcig és tévéállványig. Nincs másra szükség, mint egy-két palettára, több méter dörzspapírra és kreativitásra.


Szerszám-anyag

Hasznos díszek raklapból


Gyerkőc

Diy hóemberek


Kert-balkon

Építs kemencét!
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság