hirdetésSzínpompás sziklakert

Kert-balkon

Színpompás sziklakert

Készíts sziklakertet egyszerűen. 

Mint a képekből kiderül, egy sziklakerthez nem kell hatalmas alapterület, sem óriási görgetegkövek. Édesanyja kérte meg Bodó Krisztiánt, hogy segítsen létrehozni egy sziklakertet az udvaron, mert nagyon megtetszett neki és szeretett volna egyet a saját udvarán is. Krisztián két hónap alatt, hétvégéken dolgozva létrehozta ezt a kedves összeállítást.

1. Ha csak egy 2×2, vagy akár csak 1,5×1,5 méteres kertdarabkát tudunk is felhasználni erre a célra, ha beleadjunk a szívünket, meg sok munkát és ötletet, akkor csinos lesz a végeredmény.

 

2. A nagyon decens francia kastélyparkokban ágyásonként egy, legfeljebb két színű virágokat ültetnek. Ám mint ez a kép is bizonyítja, minél többféle színű virág pompázik a sziklakertben, annál szebb.

 

3. A nagyobb kövekkel elkerített „fő sziklakert” mellett Krisztián néhány kisebb szigetet is kialakított, amelyeket folyami kavics választ el és köt össze.

 

4. A dália és a bársonyvirág nagyon szépen mutat a többi vidám színű virág mellett.

 

5. A sziklakert közepét stílszerűen több bokornyi mennyiségű kövirózsa borítja, mintegy megkoronázva a művet.

 

6. A másik szigetszerűen különálló sziklakertecske dísze egy bíborvörös kakastaréj.

 

7. A dáliák közt nagyon jól érzi magát a porcsinrózsa – és az is jobb kedvre derül, aki szemléli. Szóval munkára fel, kísérletezni ér!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Hőszigetelt kutyaház készítése
Nagytestű berni pásztorkutyának építette ezt a házikót Frimmel László és Molnár Vera olvasónk (ekkora kutyának elvben nem kéne szigetelt ház, de úgy gondolták: ha már építenek, megcsinálják rendesen).


Otthon-bútor
Kincset érő tetőtér
Ha a gyerekek érkezésével a család otthona szűkössé válik, sokan csak új ház vagy lakás megvásárlásában látják az egyetlen megoldást. Ám előtte érdemes a már meglévő ingatlanunkban rejlő lehetőségeket is feltérképezni.


Ötletek
Indul az Építési bajnokság 2019
Várjuk saját kezűleg készített alkotásait négy kategóriában. Legyen Ön a bajnok, és nyerjen!


Ötletek
Személyre szabott kert
Aki lakásban lakik, többnyire szeretne saját kertet. Akinek viszont van, az tudja, hogy azt gondozni kell, mindenekelőtt pedig kialakítani. Bemutatunk egy gyönyörű példát.
Ötletek

Kerti tó s. k.
Kert-balkon

Grillező étkezővel


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság