hirdetésSzínpompás sziklakert

Kert-balkon

Színpompás sziklakert

Amikor azt a szót halljuk, hogy sziklakert, azonnal valami bonyolult szerkezetű, hosszantartó, nehéz fizikai munkával előállítható tereptárgy ugrik be. Pedig sokkal egyszerűbben is megoldhatjuk, és a végeredmény ugyanolyan szép és szívünknek kedves lesz.

Mint a képekből kiderül, egy sziklakerthez nem kell hatalmas alapterület, sem óriási görgetegkövek. Édesanyja kérte meg Bodó Krisztiánt (Ózd), hogy segítsen létrehozni egy sziklakertet az udvaron, mert nagyon megtetszett neki és szeretett volna egyet a saját udvarán is. Krisztián két hónap alatt, hétvégéken dolgozva létrehozta ezt a kedves összeállítást.

1. Ha csak egy 2×2, vagy akár csak 1,5×1,5 méteres kertdarabkát tudunk is felhasználni erre a célra, ha beleadjunk a szívünket, meg sok munkát és ötletet, akkor csinos lesz a végeredmény.

 

2. A nagyon decens francia kastélyparkokban ágyásonként egy, legfeljebb két színű virágokat ültetnek. Ám mint ez a kép is bizonyítja, minél többféle színű virág pompázik a sziklakertben, annál szebb.

 

3. A nagyobb kövekkel elkerített „fő sziklakert” mellett Krisztián néhány kisebb szigetet is kialakított, amelyeket folyami kavics választ el és köt össze.

 

4. A dália és a bársonyvirág nagyon szépen mutat a többi vidám színű virág mellett.

 

5. A sziklakert közepét stílszerűen több bokornyi mennyiségű kövirózsa borítja, mintegy megkoronázva a művet.

 

6. A másik szigetszerűen különálló sziklakertecske dísze egy bíborvörös kakastaréj.

 

7. A dáliák közt nagyon jól érzi magát a porcsinrózsa – és az is jobb kedvre derül, aki szemléli. Szóval munkára fel, kísérletezni ér!

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Indul az Építési bajnokság 2019
Várjuk saját kezűleg készített alkotásait négy kategóriában. Legyen Ön a bajnok, és nyerjen!


Otthon-bútor
Kártyaasztal néhány óra alatt
Napjainkban ismét hódítanak a kártyajátékok. Mire is van szükségünk egy jó kártyapartihoz? Egy pakli kártyára, zsetonkészletre ? és asztalra. De miért játszunk egy hétköznapi asztalon, ha néhány óra alatt összeállíthatunk egy saját pókerasztalt?


Ötletek
Gyepszőnyeg helyett építsünk látványkertet!
Egy ilyen kertrész persze azért is jó, mert nem kell füvet nyírni. Biztos azonban, hogy a látvány sokkal többünket motivál. Cikkünkben végigkísérjük készítésének menetét.


Ötletek
Kerti pavilon
A kerti pihenéshez nagyon jól jön egy ilyen pavilon, amely véd a tűző naptól, a hirtelen záporoktól, elfér benne az asztal és néhány szék, esetén egy kisebb medence is.


Ötletek

2018 legjobbjai
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság