hirdetésMagaságyás raklapokból

Kert-balkon

Magaságyás raklapokból

Egy ilyen ágyásban az a jó, hogy megművelése során nem kell hajolgatni. Raklapból készítve nem túl drága, cserébe egy többfős családot is képes ellátni zöldségekkel.

Ha nagy ágyásokat készítünk, a munkát végezhetjük két lépcsőben is. A terasz felől már haszonnövényekkel tele van ültetve az első két ágyás, a kép előterében a harmadik ágyás még feltöltésre vár.

Anyagszükséglet

tetőléc, régi lambéria, különböző méretű csavarok, mulcs, geotextil, vakondháló, festék, lakk

Amire figyelnünk érdemes

Először természetesen gondoljuk végig, mit, miből, hová és hogyan építsünk. A tervezés után jöhet a raklapokból ácsolt keretrendszer méretre vágása és összerakása, ahogy tette ezt a képeinken látható szerkezet alkotója, Babos Máté. Ezután következhet a lambéria rácsavarozása, majd a festés-lakkozás. Mátééknál ekkor vált időszerűvé a tereprendezés, majd a vakondháló és rá a geotextil lefektetése. Az utolsó előtti lépés a váz összerakása volt a végleges helyén, majd feltöltése földdel, végül jöhetett a mulcs (fenyőkéreg) leszórása és a dugványozás.

A készítés lépései

 

1. Az első lépés a raklapkeret elkészítése volt, lásd a hátsó, terasz felőli hosszúkás ágyást.

 

2. Ezt minden ágyásnál a lambériaborítás felcsavarozása, majd a festés-lakkozás követte. Itt már helyén van a vakondokat kíméletes módon távol tartó vakondháló és a gyomok ellen védő geotextil.

 

3. Az öblök azért vannak, hogy az ágyások minden részét kényelmesen el lehessen érni. A terasz felőli ágyás körül már a mulcs kiszórása is megtörtént.

 

4. Végül valamennyi ágyást feltöltötték földdel, és végre el lehetett kezdeni az ültetést, dugványozást, palántálást.

 

5. A kész ágyásokban paradicsom, paprika, tök, mángold és sok egyéb finomság terem.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Fűszerspirál a kertben
Régóta vágytak egy fűszerspirálra Gábris Péterék, de az utolsó lökést egy zánkai kirándulás adta, ahol ellátogattak a Gyógynövényvölgybe, és látták, hogy néz ki teljes pompájában.


csináld magad
Építs kerti csobogót: szakember nélkül megoldható
Kertünk összképén sokat javíthat egy gondosan megalkotott kis csobogó. Látványra is nagyon szép, a víz lassú csorgása pedig lelkünkre is nyugtatóan hat. Nézzük, hogyan készíthetjük el mi magunk.


Szerszám-anyag
Készüljünk fel a télre
Szervezetünket is felkészítjük a télre vitaminok szedésével, legyünk ugyanilyen gondoskodóak a házunk táján is a Nilfisk magasnyomású mosóival és tartozékaival.


Ötletek
Kerti tó téglából
Nem minden kerti tónak kell akkorának lennie, hogy úszni lehessen benne. Aki kisebbet szeretne, annak itt bemutatunk egy téglából épített változatot.


Ötletek

A törpe háza
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság