Buldózer alakú játszótér a kertben

Kert-balkon

Buldózer alakú játszótér a kertben

Németh Norberték készítették Ágasegyházán gyerekeiknek ezt a hintával, csúszdával és egy kis ügyességi pályával ellátott kerti játszóteret.

A gyerekek rajonganak a munkagépekért, innen adódott az ötlet, hogy ilyen formát adjanak a szerkezetnek. Elkészítése hozzávetőleg egy hónapot vett igénybe, hiszen csak délutánonként és hétvégeken tudtak dolgozni rajta. A munka folyamata alatt nem igazán adódott probléma, leszámítva azt, hogy a gyerekek szerint apa nem haladt elég gyorsan – hiszen ők már az első naptól kezdve türelmetlenül várták, hogy elkészüljön a játszótér.

A buldózer elején lehet hintázni.

 

Az oldalán lévő lánctalpon lehet felmászni a kötél segítségével – a feljutás a kicsiket megtanítja arra, hogy az akadályok akarattal és kitartással legyőzhetők.

 

A buldózerre a hátsó részére erősített létrán is fel lehet mászni. Szintén hátul van a homokban végződő pályával a csúszda.

ALC Lépésről lépésre

1. A szerkezet alapjának félgerenda keretét beton térkövek tartják, kivízszintezve.

2. A padlódeszkák szögekkel és csavarokkal vannak biztonságosan rögzítve.

3. A „földgyalu” felépítményét hat függőleges és két vízszintes oszlop hordozza.

4. A gép oldalsó borítását is kültéri favédő lazúrral lekent deszkák alkotják.

5. A képen jól látszik, hogyan épül fel a „fülke” és a „motorház” váza.

6. A fülke – szintén időjárásállóra lekent deszkákból álló – teteje is a helyére került.

7. A váz utolsó simításaként Norbert felcsavarozta a hintát tartó félgerendákat is.

8. Így helyezkednek el a rétegelt lemezből vágott kerekek lánctalphajtó küllői.

9. A „lánctalp” is deszkákból áll, Norbert erős hegymászó kötélre rögzítette őket.

10. A hintát ugyan most is vastag, erős félgerendák tartják, de ha nagyobb gyerekek is használnák (vagy a jelenleg még kicsik megnőnek), akkor érdemes két függőleges oszloppal is megerősíteni, úgy még biztonságosabb lesz.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti bútorok felületkezelése
Akár a kültéri építészetben, akár kerti bútorok készítéséhez használunk fát, a szándék mindig azonos: minél többet tarthassunk meg természetes szépségéből, színeiből, erezetének játékosságából.


Kert-balkon
Térburkolat betonkőből
A házunk elkészült, de a munkának még koránt sincs vége. A házfal tövébe, a lábazathoz körben járdaszerkezetet kell építenünk. A megfelelő szélességű és lejtésű, hézagmentes járda ?mellesleg? azt is biztosítja, hogy a lábazattól és a pincefalaktól megfelelő módon vezethessük el a csapadékvizet.


Kert-balkon
Pad és pergola egyszerűen
Ezúttal olyan hangulatos kerti padot mutatunk be, amely bármely kert díszére válik. Egy jó könyvvel a kezünkben órákig elheverészhetünk benne. Az ülőke fölötti ívelt virágtartó pergola azt az érzést kölcsönzi, hogy lugasban tanyázunk. És egyáltalán nem nehéz elkészíteni...


Kert-balkon
Természetes teregető készítése
A család régóta dédelgetett álmát valósította meg Fehér András. Évek óta problémát jelentett a teregetés, de nem akartak fémből készíteni ruhaszárítót.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság