Süssünk-főzzünk a szabadban!

Kert-balkon

Süssünk-főzzünk a szabadban!

Nagyon szeret a szabadban lenni, a szabadban enni és a szabadban sütni, főzni Benedeczki Ferenc Pakson. Hogy ezt kedvére – valamint családja és a barátai örömére – tehesse, elkészítette ezt a látványkonyhát.

Az egyes elemek maradék anyagokból, 20×20-as zártszelvényből, különböző lemezekből, hegesztéssel és szegecseléssel, hőálló ezüsttel lefestve készültek.

A bemutatott látványkonyhának már a kivitelezése is örömet okozott, hát még az ott készült ételeket fogyasztó családtagok és barátok elégedettséget sugárzó visszajelzései! És most lássuk a részleteket:

A három forgónyársas grillező hajtóműve külföldről származik, az elemes motor itthon is beszerezhető. Az állványon egyidejűleg elhelyezhetők a szükséges segédeszközök.

 

Az előkészítő asztal tetejére – hogy tartós legyen – Ferenc gránitlapot vágatott, s az oldalára helyezte a papírtörlő tartóját. A vágódeszkát parkettadarabokból, ragasztással készítette. Az asztal tetején készenlétben áll a kürtöskalács sütőhengere.

 

 

A gázzal működtetett, tartóállványos dupla sütő kiegészítői igény szerint cserélhetőek. ezen a képen a krumplisütő és a lávaköves sütő látható...

 

 

... ezen a fényképen a főzőlap és a vok...

 

 

...ezen a fotón pedig a tárcsa és a vok tartói láthatók. A félkörívben meghajlított szélfogók teljes körben állíthatóak, a gázégők közepe a csőre helyezhetőség érdekében lyukas.

 

 

A konyha fontos berendezései közé számít a halfüstölő is, amelyet Ferenc egy 60 literes hordóból készített: a bepácolt halak a fölső két rácson füstölődnek.

 

 

A szabadtéri látványkonyha kiegészítője a – szintén saját készítésű – faszén begyújtó...

 

 

...valamint a bográcsállvány (az előtérben baloldalt), amelynek tűztere fölött természetesen szalonna is süthető nyárson, ha igény van rá.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Kiskonyha: gyakoroljuk a sütés-főzést!
Melyik gyerek ne szeretne segíteni anyának a konyhában, apának a bogrács mellett? (Vagy fordítva.)


csináld magad
Készíts kerti sütögetőt: mutatjuk a lépéseket
Eljött a kinti sütögetések ideje, már csak egy megfelelő hely kell hozzá kertünkben. Cikkünkben most megmutatjuk, hogyan építhetsz saját magad sütögetőt!


csináld magad
Indul a grillszezon: ismerd meg a sütőtípusokat
Füstös illatok, vidám hangulat, jó társaság: a grillezés kétségtelenül az egyik legjobb kültéri tevékenység. Most, hogy végre beköszöntött a jó idő, kezdődhet is a kinti sütögetés! De milyen sütőt érdemes beszerezni? Segítünk eligazodni a különböző típusok között.
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság