Kényelmes terasz s. k.

Kert-balkon

Kényelmes terasz s. k.

Teraszt szerettek volna a ház mellé Kovács Istvánék Zagyvaszántón. István átgondolta, megtervezte, majd elkészítette.

A ház mellé, a régi esővédő helyére épült a két pilléren, és a ház alapjába vésett üregben nyugvó betongerenda kereszttartó. Ez tartja a terasz padlólemezét, ami betongerendákból és beton béléstestekből áll. Körben betonkoszorú tartja egybe. Így elkerültek egy sor plusz munkát – szigetelést, feltöltést, tömörítést, ráadásul megmaradt a pince ablaka, igaz, kevesebb fényt ad azóta.

A faszerkezetet István lucfenyőből készítette, minden darabot előre legyártva (a gyalulást a fatelepen végezték). A méretre vágást a csapolások elkészítése, élek marása, valamint a csiszolás követte. Az elemeket István gombaölős kezelés után vastaglazúrral festette le két rétegben, még az összeállítás előtt (középső képünkön már hófogóval együtt látható a szerkezet).

A felállítás gyorsan ment, a cserépléceket színtelen lazúrral kezelte, a fedésre Lindab cserepes lemez került. A kert irányába készített egy könnyű vaslépcsőt, elől a régi lépcső pedig burkolatot kapott a terasszal együtt. Korlát csak a lépcső oldalán van, a virágok adják a többit, így nagyobb a tér.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Boroshordóból bárszekrény
Nagy, 110×100 centis boroshordót alakított át kerti bárszekrénnyé Németh Károly Zalaegerszegen.


Otthon-bútor
Kiegészítő tároló: irattartó az asztalra
Egy roppant praktikus kisbútort mutatunk be ebben a cikkünkben: közvetlenül az íróasztalon tartható irattartót. Mert a dossziésorokat úgy érdemes tárolnunk, hogy első ránézésre megtaláljuk a keresett iratot. Mint látni fogjuk, sok előnye van, és kicsit sem nehéz elkészíteni.


Otthon-bútor
A komód felújítva szép
Régi álma volt egy ilyen fiókos komód Péter-Vercz Katinkának Kulcson. Csakhogy natúr helyett szürkét szeretett volna mindenképp.


Ötletek
Egyedi virágtartók
Nem talált olyan formájú, anyagú és színű virágtartót a boltok kínálatában, amilyet szeretett volna Sebestény István Budapesten. A hiábavaló keresgélés után leült és átgondolta, hogyan készíthetne saját maga.


Gép- és anyagújdonságok

A Kikában már beköszöntött a karácsony
Ötletek

Babakanapé


Gép- és anyagújdonságok

Okos zöld iroda


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság