Kerti virágtartó raklapból

Kert-balkon

Kerti virágtartó raklapból

Sokak számára rendelkezésre álló, viszonylag olcsó alapanyagból készített többféle méretű virágtartót a kertbe Rajna János.

A munkát a raklapok szétszedésével kezdjük, majd a vázszerkezet megépítése következik, amellyel megadjuk a virágtartó formáját, az oldalak ferdeségét.

 

Tulajdonképpen két egyforma keretet készítünk (felül szélesebbet, alul szűkebbet), majd négy távtartóval szögletes kosárformát alakítunk ki belőlük.

 

Mérettől függően a függőleges tartóelemeket több helyen fogatjuk össze – ragasztással, valamint L alakú sarokvasakon át csavarok segítségével. Ezután a láda alját rögzítjük ragasztással és rejtett csavarozással...

 

...majd pedig az oldalakhoz válogatjuk össze a raklapok szétszedéséből nyert deszkákat.

 

A deszkákat lecsiszoljuk, összeillesztjük, a szélsőket ferdére vágjuk, s a már elkészült vázszerkezetre rögzítjük a középső elemekkel kezdve, kifelé haladva.

 

A rögzítőcsavarokat belülről tekerjük be, hogy ne látsszanak. Amikor a ragasztó is megszáradt, az illesztéseket – és persze az egész szerkezetet – összecsiszoljuk.

 

A fölső kerethez egyforma szélességű és vastagságú deszkákat választunk, végeiket csiszolás után 45 fokos szögbe vágjuk és összeragasztjuk.

 

A keret elemeit összeszerelés előtt lazúrozzuk és lakkozzuk, majd miután a ragasztó teljesen megszáradt, rá is szereljük a keretet a ládára.

 

Utolsó lépésként a háromszögletű lábakat illesztjük a ládák aljára (így esős időben sem fognak korhadni), majd beléjük helyezzük a négyszöges cserepeket.

Változatok

A virágtartó készülhet több méretben is, így a méretezés miatt leeső kisebb darabokat is hasznosíthatod.

A ládákat különböző színekre festheted-lazúrozhatod és lakkozhatod, de akár égetéses technikát is alkalmazhatsz, amely még jobban kiemeli a fa erezetét.

 

A virágtartók nagysága, valamint a cserepek színe és a virágok formája, színe és árnyalata érdekes párosításokat tesz lehetővé.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Ülőgarnitúra raklapokból, olcsón
Rengetegféle bútort és más használati tárgyat tudunk a jó minőségű faanyagból készült raklapokból létrehozni, a kerti bútortól kezdve az asztalon és virágládán át a polcig és tévéállványig. Nincs másra szükség, mint egy-két palettára, több méter dörzspapírra és kreativitásra.


Ötletek
Rendhagyó virágtartók a kertben: zseniális megoldások
Virágtartó mindenből lehet! Ezt bizonyítják azok a fotók is, amelyeket cikkünkben összegyűjtöttünk. Ha van otthon egy feleslegessé vált talicskád vagy egy kopott bakancsod, ne dobd ki: ültess bele virágokat! Kerted kuriózuma lesz belőle.


Otthon-bútor
Dohányzóasztal raklapból
Ismerősüktől kaptak néhány raklapot Tavali Gáborék Pécsett, így szerettek volna valami különleges, egyben hasznos bútordarabot készíteni.


Otthon-bútor
Előszobabútor raklapból
Minden lakásban vannak hiányzó bútorok, és szinte mindig vannak felesleges tárgyak. Aki ötletes, a felesleget átalakíthatja azzá, ami hiányzik.
Otthon-bútor

Franciaágy raklapokból


Otthon-bútor

Ládalábú íróasztal
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság