Behúzható tető

Kert-balkon

Behúzható tető

Bármilyen kiülő vagy sütögető van a kertünkben, ez a behúzható tetejű árnyékoló tökéletes megoldás fölé.

Sokan szeretik a szabadban készült ételeket, sőt magát a főzés folyamatát is. Így volt ezzel Hajdú Tamás is, aki ezért úgy döntött, készít a kertben egy helyet, ahol bográcsozni, sütögetni lehet. A grillező és a bográcsozáshoz, tárcsázáshoz való tűzrakóhely egyaránt jól sikerült, viszont az időjárás valahogy mindig közbeszólt: vagy az eső vagy a tűző nap keserítette meg az életüket és fosztotta meg a családot a szabadban főzőcskézés élményétől. Tamás rájött, hogy mindenképpen szükség van egy tetőszerkezetre, mert a napernyők egyiktől sem védtek meg igazán. A felesége viszont napimádó, ezért ragaszkodott hozzá, hogy olyan megoldás szülessen, amely lehetőséget biztosít a napsütés élvezetére is, már ha nem éppen 40 fok és 10-es UV sugárzás van. Igazi kihívás volt: úgy megépíteni a tetőt, hogy legyen is meg ne is; nagy is legyen, meg ne is. Több megoldás számbavétele után Tamás az alábbi képeken látható tetőszerkezetet építette meg. Persze nem ez a legegyszerűbb megoldás, viszont a legesztétikusabb, és aki csak látta, mindenkinek nagyon tetszett.

 

A tetőszerkezet két részből áll. A középső rész rögzített, a két szélső pedig fém sínek és görgők segítségével felhúzható a középső rész alá. Itt a teljes tető látszik.

Itt a tetőszerkezet mozgatható része be van húzva, és a két szélső gerendán látszanak a fém sínek, amelyeken a tető görgők segítségével mozog.

 

Ezen a (készítés során fotózott) képen jól látszanak a görgők, amelyekkel mozgatható a tető külső része.

Így néz ki belülről a tetőszerkezet. A két szélső tetőelem csörlő segítségével mozgatható, a csörlők belülre vannak felszerelve.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Tető alá hozzuk terveit!
Élhetünk lakóparkban vagy családi házban, tanyán vagy egy impozáns villában, mindannyian biztos fedelet szeretnénk a fejünk fölé.


Ötletek
Fakorongos és fonott madáretető
Kétféle különleges madáretetőt is készített Földesi Szabolcs Kazincbarcikán.


Otthon-bútor
Kincset érő tetőtér
Ha a gyerekek érkezésével a család otthona szűkössé válik, sokan csak új ház vagy lakás megvásárlásában látják az egyetlen megoldást. Ám előtte érdemes a már meglévő ingatlanunkban rejlő lehetőségeket is feltérképezni.


Szerszám-anyag
A korlát is lehet szép
Második gyermekük érkezése sarkallta Veres Péteréket gödi házunk tetőterének beépítésére. A tetőtérbe vezető lépcsőhöz és közlekedőhöz biztonsági szempontból szükség volt korlátra is.


Gép- és anyagújdonságok

Extra viharálló tetőcserép
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság