Esztergált madáretető

Kert-balkon

Esztergált madáretető

A legegyszerűbb faesztergával, egyszerű fogásokkal is elkészíthető ez a madáretető, amely amellett, hogy a még hosszan elhúzódó hideg időben jól jön a madaraknak, még díszíti is a kertet.

A novemberi Ötlet Mozaikban olvastam a madáretetők készítéséről szóló cikket, és némiképp szeretném szélesíteni a választékot – írta Medvegy János szolnoki olvasónk (aki mellesleg a legutóbbi barkácsbajnokság barkács-kategóriájának nyertese).

Amatőr faesztergályosként egyszerű fogásokkal is készíthető madáretető, ami szép dísze lehet a kertnek, ahogy a mellékelt képeken is látható.

Anyaga eper illetve dió. Néhol még felfedezhető az eper szíjácsrésze is.

Kültéri favédő olaj, tisztítása pedig a képek tanulsága szerint is egyszerű, bár az elkészítéséhez szükség van egy faesztergára...

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Madáretető kamerával
Télen sokunk kertjébe húzódnak be énekesmadarak, akiket szívesen etetünk. 


csináld magad
Állatbarát madárriasztó
Évről évre a madarak csemegéje lett a Horváth Károlyék budaörsi kertjében termett gyümölcs, mert a hálózást nem tartotta humánusnak. Viszont valamit tenni kellett.


Ötletek
Diy madáretető
Maradék fa alapanyagokból készítette ezt a sok szép – nagyrészt zsindelyezett –, változó méretű (15-25 cm-es) madáretetőt Hubai Tibor Budapesten.


Kert-balkon
Madárodú a téli kertben
Most érdemes kihelyezni a madárodúkat. Minden esély megvan ugyanis arra, hogy jól tartott madaraink tavaszig megszokják őket, és bennük költsék ki utódaikat, télen pedig sok madárfaj szívesen húzódik meg a nagy hidegben egy-egy ilyen odúban.


Kert-balkon

Vidám madáretető


Kert-balkon

Madáretető gyorsan


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság