Falikút az erkélyen

Kert-balkon

Falikút az erkélyen

Ráadásul nem is akármilyen falikút: a virágok öntözéséhez legmegfelelőbb folyadék – esővíz folyik belőle.

A képeken látható öntözőrendszer dr. Élő Gábor élelmességét és ügyes kezét dicséri: a tetőről, illetve a ház magasabban fekvő erkélyéről az esővíz az ereszcsatornán át az udvaron álló 500 literes műanyag esővízgyűjtőbe folyik, ahonnan búvárszivattyú segítségével jut fel (vízvezeték-szerelésre használt műanyag szigetelésű fémcsövön át) a magasföldszinti erkély falára szerelt falikútba.

 

A felesleges vizet a lefolyón át egy másik ugyanilyen cső visszavezeti a gyűjtőhordóba. A búvárszivattyú működése csendes, és nem is fogyaszt sok áramot.

Ahhoz persze, hogy a rendszer túlélje a telet, a búvárszivattyút a hidegek eljövetelekor kiemelik és elteszik a garázsba, a hordó csapját pedig kinyitják, nehogy szétfagyjon (a tavaszi nagy esőzések úgyis hamar megtöltik).

A feleség, Dobos Márta (akit névnapjára lepett meg férje a falikúttal) növényei pompás virágokkal hálálták meg a kiválóan működő szerkezet klórtalan esővizét.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti járdát rakni egyszerű!
Járdát építeni nem egyszerű feladat – gondolják a legtöbben. Cikkünkkel szeretnénk ezt megcáfolni. Némi hozzáértés persze itt sem árt, de az alapszabályok betartásával anélkül is boldogulhatunk vele. Megmutatjuk a járdarakás legegyszerűbb formáját.


Kert-balkon
Hőszigetelt kutyaház készítése
Nagytestű berni pásztorkutyának építette ezt a házikót Frimmel László és Molnár Vera olvasónk (ekkora kutyának elvben nem kéne szigetelt ház, de úgy gondolták: ha már építenek, megcsinálják rendesen).


Kert-balkon
Van új a hó alatt
Hogyan végezzük a csúszásmentesítést?


Kert-balkon
Szép postaláda egyszerű elemekből
Kerítésoszlopba szerette volna elhelyezni a postaládát Magyar Szabolcs, de kereskedelmi forgalomban csak nagyon kis számban található beépíthető fajta, és ezek beépítése is elég bonyolult. Ezért visszatért a jól bevált vízlefolyócső-változathoz.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság