A homlokzat díszítve szép

Kert-balkon

A homlokzat díszítve szép

Egy ház homlokzatának nem muszáj unalmasnak lennie – ezt bizonyítja olvasónk példája is.

Néhány évvel ezelőtt vásárolták meg Morvai Lajosék Ócsán az itt látható, rettenetes látványt nyújtó, évekkel ezelőtt félbehagyott házat. A befejezéssel, átalakítással szerették volna az épülettel szemben lévő óvodába járó gyerekeket és szüleiket is megkímélni ettől a látványtól.

Első feladat a meglévő külső és belső áttervezése volt – ez nem volt egyszerű –, de a végeredmény önmagáért beszél. Az átépítés legnagyobb részét Lajos maga végezte, de a ház homlokzatának hőszigetelését, bepucolását, színezését a nagy felület és állványozás miatt szakember végezte.

Az épület homlokzatán a nagy üres falfelületeket próbálták feloldani, kitölteni egyedi díszekkel. Így jött az ötlet: napocska és almafa, melyeket saját terveik alapján, hungarocell alapra készítette, bevonva szilikát alapú anyaggal, majd homlokzati festékkel lefestette.

A ház tetején sétáló macskát egy könyvjelzőn látták, megtetszett, felnagyították, elkészítették, s hagyták, hogy felmenjen a garázs tetejére.

Az épület oldalsó falán lévő három gyerekalak részben vakolat, részben festve van. Az ötlet egy ausztriai iskola faláról származik. Azért is tetszett meg nekik, mert Morvaiék pedagógusok, az iskolákat külföldön is megnézik, s a jó ötleteket igyekeznek felhasználni – így vitte fel a falra ezeket a gyerekalakokat is.

Megelégedéssel nyugtázták, hogy az óvodások rácsodálkoznak, mosolyognak az épület díszeit látva, de ezt sokszor megteszik az ócsai emberek is.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Fejleszd kutyád intelligenciáját
Ennek a varázsdobozkának az elkészítésében először csak a gazda, azután a kutyája, majd az egész család örömét fogja lelni. Töltsd meg a fiókot a négylábú kedves ropogtatnivalójával vagy gumicsontjával és kezdődhet a móka.


Gyerkőc
Hamarosan becsöngetnek – Így alakítsuk át a gyerekszobát
Amíg a gyerekek júniusban az utolsó, nyári szünet előtti napokat számolták, addig augusztusban a szülők már vágják a centit, hogy mikor kezdődik el ismét a tanév. A hátralévő napokat érdemes maximálisan kihasználni – például egy gyors gyerekszoba-átalakítással.


Szerszám-anyag
Sikeres a magyar Praktiker
A válság évei után a tavalyi évet már nyereséggel zárta a magyar Praktiker. Ez – vagyis a fokozódó vásárlói aktivitás – a záloga annak, hogy a magyar befektetők tulajdonába került barkácsáruházlánc a jövőben is a vásárlók megelégedésére végezheti tevékenységét.


Gép- és anyagújdonságok
Családi ház utólagos homlokzati hőszigetelése
Egy székesfehérvári családi ház kivitelezése kapcsán mutatjuk be a Knauf Insulation SMARTwall S C2 termékét.


Gép- és anyagújdonságok

Legyen biztonságos a fűtőrendszer!


Szerszám-anyag

Tető alá hozzuk terveit!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság