hirdetésA homlokzat díszítve szép

Kert-balkon

A homlokzat díszítve szép

Egy ház homlokzatának nem muszáj unalmasnak lennie – ezt bizonyítja olvasónk példája is.

Néhány évvel ezelőtt vásárolták meg Morvai Lajosék Ócsán az itt látható, rettenetes látványt nyújtó, évekkel ezelőtt félbehagyott házat. A befejezéssel, átalakítással szerették volna az épülettel szemben lévő óvodába járó gyerekeket és szüleiket is megkímélni ettől a látványtól.

Első feladat a meglévő külső és belső áttervezése volt – ez nem volt egyszerű –, de a végeredmény önmagáért beszél. Az átépítés legnagyobb részét Lajos maga végezte, de a ház homlokzatának hőszigetelését, bepucolását, színezését a nagy felület és állványozás miatt szakember végezte.

Az épület homlokzatán a nagy üres falfelületeket próbálták feloldani, kitölteni egyedi díszekkel. Így jött az ötlet: napocska és almafa, melyeket saját terveik alapján, hungarocell alapra készítette, bevonva szilikát alapú anyaggal, majd homlokzati festékkel lefestette.

A ház tetején sétáló macskát egy könyvjelzőn látták, megtetszett, felnagyították, elkészítették, s hagyták, hogy felmenjen a garázs tetejére.

Az épület oldalsó falán lévő három gyerekalak részben vakolat, részben festve van. Az ötlet egy ausztriai iskola faláról származik. Azért is tetszett meg nekik, mert Morvaiék pedagógusok, az iskolákat külföldön is megnézik, s a jó ötleteket igyekeznek felhasználni – így vitte fel a falra ezeket a gyerekalakokat is.

Megelégedéssel nyugtázták, hogy az óvodások rácsodálkoznak, mosolyognak az épület díszeit látva, de ezt sokszor megteszik az ócsai emberek is.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Pár négyzetméter is számít
Egy kicsi erkély is lehet kényelmes és hívogató, ahol elhelyezkedve úgy érezhetjük magunkat, mintha „miniszabira” mentünk volna. Vétek lenne tehát (kizárólag) tárolásra használni az értékes területet!


Gép- és anyagújdonságok
Az otthonodban ne a víz legyen az úr!
A víz nem csak áradásként tud jelentős károkat okozni, hanem úgy is, hogy apránként, szinte észrevétlenül szivárog be otthonunkba.


Szerszám-anyag
Így spórolhatsz százezreket: építőanyag-beszerzés okosan
Ha nagyszabású átalakításba, felújításba, építkezésbe vágjuk a fejszénket, a legfontosabb, amit tehetünk, hogy költségvetést készítünk, aminek legalább két elemből kell állnia: anyagköltségből és munkadíjból.


Gép- és anyagújdonságok
Iskola rendhagyó homlokzatszigeteléssel
A fehér és szürke cementtel készült lapokból egy változatos, játékos, nehezen felejthető felület alakult ki.


Gép- és anyagújdonságok

Egyediség és praktikum a konyhában
Gép- és anyagújdonságok

20 éve a közös úton
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság