hirdetésHintaágy felújítása

Kert-balkon

Hintaágy felújítása

Az olcsóbb vásárolt hintaágyak huzata és több más eleme is gyakran gyorsabban megy tönkre, mint szeretnénk. Bemutatjuk a megoldást.

Az idő múlásával több helyen foszlani kezdett Koppányi Béla néhány éve barkácsáruházban vásárolt hintaágyának műjutaszerű anyagból készült ülő- és háttámlája. A szivacsőrleménnyel töltött párnák tölteléke és huzatuk is tönkrement. (Mert ugye, miért is bírná a kerti bútor a napsütést?) Mivel az új, minőségileg is jobb párna és huzat, valamint az ülő- és hátlap boltban vásárolva annyiba került volna, mint eredetileg az egész hintaágy, megszületett házilagos elkészítésük ötlete. Béla méretre vágta egy régi gyerekágy szivacsmatracát és méterre vásárolt erős kertibútor-szövettel vonta be, a szövet moshatósága érdekében tépőzáras megoldás alkalmazva.

Az ülő- és támlafelületet alkotó műjuta cseréjét először gurtnival akarta megoldani, de ehhez 25 métert kellett volna vásárolni, ami szintén jelentős összegbe került volna – és a tartósságáról sem volt meggyőződve. Ekkor jött az ötlet, hogy a gépkocsik biztonsági öve, amely funkciójából adódóan rendkívül erős és időálló, tökéletes megoldás lenne. Mivel munkájából adódóan sokat jár autóbontókba, a bezúzásra váró autókból ingyen kivághatta az amúgy veszélyes hulladéknak számító biztonsági öveket (karambolos autókból ezeket biztonsági szempontok miatt biztonsági övként el sem lehet adni). A hintaágy fémvázára zsákvarró tűvel, erős bőrvarró cérnával rávarrta az öveket. Igyekezett minél kevesebb toldást készíteni, az ülőrésznél pedig fonta is őket, így az anyag elcsúszása is elkerülhető.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Retró komód újrafestve
Eredetileg ez egy barna, fényesre lakkozott bútordarab volt, de Rideg Krisztina arra gondolt: miért is ne lehetne valami egészen különlegeset alkotni belőle?


Szerszám-anyag
Lakásfelújítás télen? Semmi sem lehetetlen
Téved, aki azt hiszi, hogy otthonunk felújításába csupán a tavasztól őszig tartó időszakban vághatunk bele. Ha belső átalakításra adnánk a fejünket, számos olyan feladat van, amit a tél időszakban is elvégezhetünk, ráadásul a fő építkezési szezonon kívül még jelentős árengedményekre is számíthatunk – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, akik összegyűjtötték azokat a munkálatokat, amelyeket a hónapokban is elvégez(tet)hetünk.


Otthon-bútor
Bútorrestaurálás
Régi bútorok felújításának gyakori módszere volt egy időben, hogy olajfestékkel egyszerűen lefestették a megkopott pácolt, polírozott darabot. Az utóbbi években ismét megbecsültté váltak a valódi, tömör fából készült bútorok, és sokan vállalkoznak arra, hogy eltávolítva a festéket, helyreállítsák őket.


Szerszám-anyag
Lakásfestés egyedül
Számos élethelyzetben érezheted úgy, hogy egyedül kell megoldanod a hétköznapi problémákat, ha éppen nincs akire rábízd a tennivalókat. Itt az ideje, hogy fejben átállj, és élvezd az önállóság lehetőségét. 


Szerszám-anyag

A konyhapult új ruhája
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság