Hintaágy felújítása

Kert-balkon

Hintaágy felújítása

Az olcsóbb vásárolt hintaágyak huzata és több más eleme is gyakran gyorsabban megy tönkre, mint szeretnénk. Bemutatjuk a megoldást.

Az idő múlásával több helyen foszlani kezdett Koppányi Béla néhány éve barkácsáruházban vásárolt hintaágyának műjutaszerű anyagból készült ülő- és háttámlája. A szivacsőrleménnyel töltött párnák tölteléke és huzatuk is tönkrement. (Mert ugye, miért is bírná a kerti bútor a napsütést?) Mivel az új, minőségileg is jobb párna és huzat, valamint az ülő- és hátlap boltban vásárolva annyiba került volna, mint eredetileg az egész hintaágy, megszületett házilagos elkészítésük ötlete. Béla méretre vágta egy régi gyerekágy szivacsmatracát és méterre vásárolt erős kertibútor-szövettel vonta be, a szövet moshatósága érdekében tépőzáras megoldás alkalmazva.

Az ülő- és támlafelületet alkotó műjuta cseréjét először gurtnival akarta megoldani, de ehhez 25 métert kellett volna vásárolni, ami szintén jelentős összegbe került volna – és a tartósságáról sem volt meggyőződve. Ekkor jött az ötlet, hogy a gépkocsik biztonsági öve, amely funkciójából adódóan rendkívül erős és időálló, tökéletes megoldás lenne. Mivel munkájából adódóan sokat jár autóbontókba, a bezúzásra váró autókból ingyen kivághatta az amúgy veszélyes hulladéknak számító biztonsági öveket (karambolos autókból ezeket biztonsági szempontok miatt biztonsági övként el sem lehet adni). A hintaágy fémvázára zsákvarró tűvel, erős bőrvarró cérnával rávarrta az öveket. Igyekezett minél kevesebb toldást készíteni, az ülőrésznél pedig fonta is őket, így az anyag elcsúszása is elkerülhető.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Hálószoba felújítása
Példás módon oldotta meg tetőtéri hálószobájának felújítását Reményi László és felesége, Hajnalka Esztergomban.


Ötletek
Így dobjuk fel az unalmas komódot
Aki szereti a szépet, örömmel barkácsol és fest, az új színekkel és anyagokkal frissítheti fel maga körül az egyhangú falakat, bútorokat. Most egy komód megújulását mutatjuk be, az alkotó Nagy Viktória.


Otthon-bútor
Így varázsoljuk újjá konyhánkat!
A konyha felújítására egy vagyont is rákölthetünk, de némi odafigyeléssel és persze némi munkával teljesen elfogadható árért is megoldható. Mi itt most ez utóbbi változatra mutatunk be egy példát, amely ötletet adhat saját konyhánk felújításához. Indulhat a munka!


Kert-balkon
Így újítsd fel fa teraszodat
Az egykor szép és pihentető látványt nyújtó terasz néhány év alatt elvesztette színét, beszennyeződött, az időjárás viszontagságai miatt viseltessé vált? Néhány egyszerű lépés csupán, hogy ismét régi fényében tündököljön.
Szerszám-anyag

A konyhapult új ruhája
Kert-balkon

Egyedi homlokzat


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság