Egyedi házszám- és más táblák s. k.

Kert-balkon

Egyedi házszám- és más táblák s. k.

Korábbi barkácsolásból maradt 4 mm-es rétegelt lemeze Szajkó Zsoltnak Balatonszentgyörgyön. Ezt méretre vágta és lefestette vörösfenyő színű lazúrral. Amíg száradt, a számítógép szövegszerkesztőjén elkészítette a feliratot (az Old English Text tetszett neki a legjobban, de persze mindenki a saját ízlésének legmegfelelőbb betűfajtát választhatja) és kinyomtatta A4-es lapokra, amelyeket összeragasztott, mert a nagy betűméret miatt a szöveg nem fért rá egyre. A papírról indigóval átmásolta a rétegelt lemezre, majd Skil gravírozóval a vonalak mentén annyit mart le, hogy előtűnjön a fa eredeti színe. Persze nem lett teljesen egyenletes, de így még jobban látszik rajta, hogy igazi s. k. munka. Ezek után már csak le kellett lakkozni két rétegben, száradás után pedig már fel is lehetett szerelni a kerítésre.

Ugyanezzel a technikával készítette el a „kutyaveszélyre” figyelmet felhívó táblát, mert nem akarta a megszokott, standard táblát megvásárolni a boltban (a boxerfejet az internetről töltötte le).
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Gravírozott képkeret készítése
Ajándékozzunk karácsonyra saját kezűleg gravírozott képkeretet! Most még több mint elegendő időnk van az elkészítésére.


Ötletek
Tegyünk talpat a gravírozó alá!
Megszenvedett egy névtábla fába gravírozásával Varga Ákos Sopronban – az ember a precíz vonalak kimunkálásakor nehezen tudja egyenesen tartani a gravírozót, és a vonalak nem olyanok lettek, amilyeneknek szerette volna őket. Gondolkodott – és eszébe ötlött a megoldás.


Ötletek
Stílusos tálca kedves ajándéknak
Ki ne szeretné legalább egyszer ágyba kapni a reggelit? Akinek tetszik ez a saját kezűleg gravírozott tálca, maga is készíthet hasonlót, aztán egy reggel azon szolgálhatja föl szeretteinek – születésnapon, névnapon, évfordulón, anyák napján, stb. – a reggelit vagy a kávét.
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság