Kerti dekorációból gyerekjáték

Kert-balkon

Kerti dekorációból gyerekjáték

Kerti dekorációt akart készíteni Vörös Józsefné Őrbottyánban, azért alkotta meg ezt a két sziklára épült mediterrán falu-modellt, amelyet libegő köt össze (a falvak lakói és a turisták ezzel közlekednek) – de a dekorációból játék lett, mert a gyerekek azonnal lecsaptak rá.

A falvak házai építkezési hulladékból készültek. A házak és a tetők Cimsec ragasztóval vannak összeragasztva, a tetők piros festékkel lettek lefestve.

Némelyik ház és a tető betonozással készült, ez Vörösné egyik kedvenc hobbija, amelynek legizgalmasabb része a zsaluzás, hiszen leleményességet igényel. 

A libegő állványszerkezetét Vörös úr, a férj készítette.

A lánc kutyapóráz, a három utasfülke régi gyerekjáték maradéka, amelyeken némi átalakítást kellett eszközölni Loctite pillanatragasztó felhasználásával. A negyedik fülke a személyzet részére van fenntartva, ők egyenruhában vannak, fából kialakítva.

A felfüggesztésükhöz pár centi vékony lánc és néhány fémkarika kellett, valamint drótból s. k. készített S-kampók. Az utasok a család gyerektagjaitól kölcsönzött Playmobil figurák.

A kisebbik falu kilátójából a sportos kirándulók létrán tudnak a faluba lejutni, amely kisállat létra-hinta volt eredetileg. A fehér lépcső és az edényes virágok betonozással készültek.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Többfunkciós kerti pihenő
Saját kezűleg építette ezt a kerti pihenőt Tószegi László Arnóton – kezdve az alapozástól, burkolástól egészen a festésig.


Kert-balkon
Megújul a kerti szék
Becsüld meg régi, de tartós bútorokat. Ha a lakk, a festék lekopott, a fémvázat és a deszkaelemeket egyszerűen felújíthatod.


Kert-balkon
Kemence a szabadban saját kezűleg
A nyári sütögetések idényének közeledtével érdemes megnézni S. Tóth József budaörsi olvasónk kerti kemencéjét, amelynek elkészítését is megírta nekünk. A bontott anyagok nagy arányának köszönhetően az egész szerkezet nem került többe kb. 15 000 forintnál.


Kert-balkon
Így újítsuk fel a kerti bútort
A jó minőségű kerti bútoroknak nem kell szükségképpen drágáknak lenniük, pl. a barkácsáruházakban gyakran olcsón kapni egyszerű, mégis masszív összecsukható székeket és asztalokat. Ha pedig a festék lekopik róluk, a fémvázat és a deszkaelemeket egyszerűen fel tudjuk újítani.


Kert-balkon

Építsünk tavat
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság