Hangulatvilágítás saját lampionnal

Kert-balkon

Hangulatvilágítás saját lampionnal

Meghittebbé teheted a hosszabbodó estéket, ha villany helyett mécsest gyújtunk. Ezzel a könnyen elkészíthető lampionnal pedig még szebbé teheted az élményt.

Anyagszükséglet • kiürült konzer • kötöződrót • színes spray festék • teamécses vagy gyertya • homok, kalapács • szög • törülköző • papír • filctoll

Vegyél fel pamutkesztyűt, így kényelmesebben dolgozhatsz a fagyos dobozon. 

Így készítsd lépésről lépésre

Töltsd meg a dobozokat homokkal. (Az első lépések azért szükségesek, mert az üres doboz a megmunkálás során könnyen torzulna, például behorpadna.)

Önts a homokhoz vizet, és tedd a dobozt a mélyhűtőbe. (A fagyott keverék jó alap a munkához. A homokkal kevert víz fagyáskori térfogatnövekedése pedig minimális.)

Készíts sablont. Ehhez mérd meg az edény magasságát, és a kapott méret alapján a körvonalakat rajzold fel egy papírra.

Rajzold meg a mintát. Bármilyen motívumot használhatsz, levélformát, kacskaringót vagy geometrikus alakzatot, de akár a csillagképeket is rajzolhatsz. Alkoholos filctollal húzd ki a rajzot.

Amikor a vizes homok teljesen megfagyott, vedd ki a konzervdobozt a mélyhűtőből és celluxszal rögzítsd rá a sablont, majd az egészet tedd összehajtott törölközőre.

Kalapáccsal és szöggel üss lyukakat a vonalak mentén. Nem baj, ha némelyik lyuk egy kicsit kijjebb csúszik a vonalból, ez nem rontja a végső összképet.

Végül a doboz felső pereménél, egymással szemben üss két lyukat az akasztónak. Állítsd fejjel lefelé a konzervdobozt, amíg kiolvad a víz, majd öblítsd ki és hagyd megszáradni.

A lampion belsejét fújd le fehérre, így szebben világít majd. A festés nemcsak dekoráció, hanem időjárásállóbbá is teszi a lampiont.

Kötöződrótból készíts „fület”, és tegyél a lampionba teamécsest. Ha gyertyával világítasz, önts ujjnyi homokot a dobozba, így később könnyebben eltávolíthatod az olvadt parafint.

(Szöveg és fotó: Huszanyik Éva)

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti kényelem
Nyáron a társasági élet, grillparti, kerti sütögetés helye a terasz, a kert, netán a balkon. A kényelmet pedig a megfelelő kerti bútor, asztal és székek biztosítják, de bármilyen anyagú vagy formájú kerti bútort válasszunk is, legfőbb szempont a kényelem mellett a tartósság.


Gép- és anyagújdonságok
Ezek lesznek a legmenőbb kerti trendek
Ma már a kert és a kerti bútorok is lehetnek „okosak”. Távirányítóval különféle színűvé varázsolható kerti kanapék és a ledes bútorok tartoznak a legújabb őrületek közé.


Kert-balkon
Építsünk tavat
Egy kertes, családi ház kertjét mindig jó és kreatív feladat megtervezni, feldobni valami extra építménnyel, kertrésszel. Júniusi extra mellékletünkben megmutatunk mindent a kerti tavakról, ami ahhoz szükséges, hogy saját kezűleg is meg tudjuk építeni kerti tócsodánkat.


Szerszám-anyag
Készüljünk fel a télre
Szervezetünket is felkészítjük a télre vitaminok szedésével, legyünk ugyanilyen gondoskodóak a házunk táján is a Nilfisk magasnyomású mosóival és tartozékaival.
Kert-balkon

A kert díszei


Kert-balkon

Ágaprítók tesztje
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság