Hangulatvilágítás saját lampionnal

Kert-balkon

Hangulatvilágítás saját lampionnal

Meghittebbé teheted a hosszabbodó estéket, ha villany helyett mécsest gyújtunk. Ezzel a könnyen elkészíthető lampionnal pedig még szebbé teheted az élményt.

Anyagszükséglet • kiürült konzer • kötöződrót • színes spray festék • teamécses vagy gyertya • homok, kalapács • szög • törülköző • papír • filctoll

Vegyél fel pamutkesztyűt, így kényelmesebben dolgozhatsz a fagyos dobozon. 

Így készítsd lépésről lépésre

Töltsd meg a dobozokat homokkal. (Az első lépések azért szükségesek, mert az üres doboz a megmunkálás során könnyen torzulna, például behorpadna.)

Önts a homokhoz vizet, és tedd a dobozt a mélyhűtőbe. (A fagyott keverék jó alap a munkához. A homokkal kevert víz fagyáskori térfogatnövekedése pedig minimális.)

Készíts sablont. Ehhez mérd meg az edény magasságát, és a kapott méret alapján a körvonalakat rajzold fel egy papírra.

Rajzold meg a mintát. Bármilyen motívumot használhatsz, levélformát, kacskaringót vagy geometrikus alakzatot, de akár a csillagképeket is rajzolhatsz. Alkoholos filctollal húzd ki a rajzot.

Amikor a vizes homok teljesen megfagyott, vedd ki a konzervdobozt a mélyhűtőből és celluxszal rögzítsd rá a sablont, majd az egészet tedd összehajtott törölközőre.

Kalapáccsal és szöggel üss lyukakat a vonalak mentén. Nem baj, ha némelyik lyuk egy kicsit kijjebb csúszik a vonalból, ez nem rontja a végső összképet.

Végül a doboz felső pereménél, egymással szemben üss két lyukat az akasztónak. Állítsd fejjel lefelé a konzervdobozt, amíg kiolvad a víz, majd öblítsd ki és hagyd megszáradni.

A lampion belsejét fújd le fehérre, így szebben világít majd. A festés nemcsak dekoráció, hanem időjárásállóbbá is teszi a lampiont.

Kötöződrótból készíts „fület”, és tegyél a lampionba teamécsest. Ha gyertyával világítasz, önts ujjnyi homokot a dobozba, így később könnyebben eltávolíthatod az olvadt parafint.

(Szöveg és fotó: Huszanyik Éva)

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Kerti pavilon
A kerti pihenéshez nagyon jól jön egy ilyen pavilon, amely véd a tűző naptól, a hirtelen záporoktól, elfér benne az asztal és néhány szék, esetén egy kisebb medence is.


Kert-balkon
Babaház a kertben
Katona Róbert lánya, Szonja születése óta imád babázni, babaházakkal játszani, rendezgetni. Minden álma az volt, hogy akkora babaháza legyen, amibe ő is be tud menni babáival.


Gyerkőc
Kompakt játszótér
Egy balatoni nyaraló mellé építette Somos Roland (Szigetvár) ezt a kis játszóteret.


Kert-balkon
Faház építése deszkáról deszkára
Egyáltalán nem ördöngösség saját kezűleg megépíteni egy fából készült nyárilakot. Ezt bizonyítja például ez a lakályos kerti házikó, amelyet Váradi Lajos készített Komáromban. A munka gyakorlati részleit bemutató folyamatfotók is egytől egyig az ő munkái. Utánzásra érdemes.


Gép- és anyagújdonságok

Az akkus kerti gépek tárolásának titkai
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság