hirdetésHangulatvilágítás saját lampionnal

Kert-balkon

Hangulatvilágítás saját lampionnal

Meghittebbé teheted az estéket, ha villany helyett mécsest gyújtunk. Ezzel a könnyen elkészíthető lampionnal pedig még szebbé teheted az élményt.

Anyagszükséglet • kiürült konzer • kötöződrót • színes spray festék • teamécses vagy gyertya • homok, kalapács • szög • törülköző • papír • filctoll

Vegyél fel pamutkesztyűt, így kényelmesebben dolgozhatsz a fagyos dobozon. 

Így készítsd lépésről lépésre

Töltsd meg a dobozokat homokkal. (Az első lépések azért szükségesek, mert az üres doboz a megmunkálás során könnyen torzulna, például behorpadna.)

Önts a homokhoz vizet, és tedd a dobozt a mélyhűtőbe. (A fagyott keverék jó alap a munkához. A homokkal kevert víz fagyáskori térfogatnövekedése pedig minimális.)

Készíts sablont. Ehhez mérd meg az edény magasságát, és a kapott méret alapján a körvonalakat rajzold fel egy papírra.

Rajzold meg a mintát. Bármilyen motívumot használhatsz, levélformát, kacskaringót vagy geometrikus alakzatot, de akár a csillagképeket is rajzolhatsz. Alkoholos filctollal húzd ki a rajzot.

Amikor a vizes homok teljesen megfagyott, vedd ki a konzervdobozt a mélyhűtőből és celluxszal rögzítsd rá a sablont, majd az egészet tedd összehajtott törölközőre.

Kalapáccsal és szöggel üss lyukakat a vonalak mentén. Nem baj, ha némelyik lyuk egy kicsit kijjebb csúszik a vonalból, ez nem rontja a végső összképet.

Végül a doboz felső pereménél, egymással szemben üss két lyukat az akasztónak. Állítsd fejjel lefelé a konzervdobozt, amíg kiolvad a víz, majd öblítsd ki és hagyd megszáradni.

A lampion belsejét fújd le fehérre, így szebben világít majd. A festés nemcsak dekoráció, hanem időjárásállóbbá is teszi a lampiont.

Kötöződrótból készíts „fület”, és tegyél a lampionba teamécsest. Ha gyertyával világítasz, önts ujjnyi homokot a dobozba, így később könnyebben eltávolíthatod az olvadt parafint.

(Szöveg és fotó: Huszanyik Éva)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Térkövek a kertben? Járdarakás egyszerűen
Stabil, masszív, strapabíró és még látványban is különleges élményt nyújt a hullámos térkő. Ráadásul pedig aki megpróbálja, rájön: a járdaépítés mestersége nem is olyan bonyolult. Újítsa fel velünk járdáját, kerti sétányát, illetve autó- vagy garázsbeállóját!


Szerszám-anyag
Készüljünk fel a télre
Szervezetünket is felkészítjük a télre vitaminok szedésével, legyünk ugyanilyen gondoskodóak a házunk táján is a Nilfisk magasnyomású mosóival és tartozékaival.


Szerszám-anyag
Szakértői tippek üzemanyag- és kenőanyag-választáshoz
Annak érdekében, hogy minél tovább használhassuk kerti gépeinket, érdemes különleges figyelmet fordítani karbantartásukra.


Gép- és anyagújdonságok
Utak és tévutak a tökéletes kerthez
Senki nem fog úgy hozzá egy ház építéséhez, hogy felhúz egy falat, mondván, ha nem jó ott, majd lebontjuk. A kertrendezést is az alapoknál kell kezdeni. Kevés, ha szép virágokat, vagy stílusos kerti bútort választunk.


Kert-balkon

Kerti kényelem
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság