hirdetésHangulatvilágítás saját lampionnal

Kert-balkon

Hangulatvilágítás saját lampionnal

Meghittebbé teheted a hosszabbodó estéket, ha villany helyett mécsest gyújtunk. Ezzel a könnyen elkészíthető lampionnal pedig még szebbé teheted az élményt.

Anyagszükséglet • kiürült konzer • kötöződrót • színes spray festék • teamécses vagy gyertya • homok, kalapács • szög • törülköző • papír • filctoll

Vegyél fel pamutkesztyűt, így kényelmesebben dolgozhatsz a fagyos dobozon. 

Így készítsd lépésről lépésre

Töltsd meg a dobozokat homokkal. (Az első lépések azért szükségesek, mert az üres doboz a megmunkálás során könnyen torzulna, például behorpadna.)

Önts a homokhoz vizet, és tedd a dobozt a mélyhűtőbe. (A fagyott keverék jó alap a munkához. A homokkal kevert víz fagyáskori térfogatnövekedése pedig minimális.)

Készíts sablont. Ehhez mérd meg az edény magasságát, és a kapott méret alapján a körvonalakat rajzold fel egy papírra.

Rajzold meg a mintát. Bármilyen motívumot használhatsz, levélformát, kacskaringót vagy geometrikus alakzatot, de akár a csillagképeket is rajzolhatsz. Alkoholos filctollal húzd ki a rajzot.

Amikor a vizes homok teljesen megfagyott, vedd ki a konzervdobozt a mélyhűtőből és celluxszal rögzítsd rá a sablont, majd az egészet tedd összehajtott törölközőre.

Kalapáccsal és szöggel üss lyukakat a vonalak mentén. Nem baj, ha némelyik lyuk egy kicsit kijjebb csúszik a vonalból, ez nem rontja a végső összképet.

Végül a doboz felső pereménél, egymással szemben üss két lyukat az akasztónak. Állítsd fejjel lefelé a konzervdobozt, amíg kiolvad a víz, majd öblítsd ki és hagyd megszáradni.

A lampion belsejét fújd le fehérre, így szebben világít majd. A festés nemcsak dekoráció, hanem időjárásállóbbá is teszi a lampiont.

Kötöződrótból készíts „fület”, és tegyél a lampionba teamécsest. Ha gyertyával világítasz, önts ujjnyi homokot a dobozba, így később könnyebben eltávolíthatod az olvadt parafint.

(Szöveg és fotó: Huszanyik Éva)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti grillező bontott téglából
A nyár alighanem legnépszerűbb kerti tereptárgyai a különböző kültéri sütögetők, grillezők, kemencék. Juhász Tamás gyulai olvasónk ezt a bontott téglából alkotott változatot készítette el.


Ötletek
Kerti kiegészítők kulé kavicsból
Betonba ágyazott, válogatott dunai kavicsból készítette ezeket a kerti kiegészítőket (és sok másikat) a cecei Szabó László, aki mindenképpen egyedi és tartós virágtartókat szeretett volna a kertbe.


Gép- és anyagújdonságok
Így lesz tökéletes a kertünk
A kertet nem csak ápolni kell tudni, hanem a kialakítására is időt és energiát kell szánni. A megfelelő növényzet kiválasztása legalább olyan fontos, mint egy jó minőségű virágtartó vagy járólap felhasználása.


Kert-balkon
Művészasztal székekkel
Arcfestéssel és csillámfestéssel is foglalkozik Megellai Katalin Veszprémben. Ezért olyan székeket és asztalt szeretett volna, amelyek feltűnőek, és a célnak megfelelnek.
Gép- és anyagújdonságok

Országos hírnév és negyedmillió forint


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság