hirdetésMozaikolt járda saját kezűleg

Kert-balkon

Mozaikolt járda saját kezűleg

Ma már csodálkozik magán Fülöp Márta Gyömrőn, honnan volt benne akkora önbizalom és merészség, hogy egy mozaikos kaspó kidekorálása után, az építtető által térkövezés nélkül hátrahagyott beton járdáját s. k. leburkolja?! Az eredmény azonban önmagáért beszél.

Az tény, hogy ugyanazzal a lendülettel beszerezte a szükségesnek vélt alapanyagokat, majd a szilánkok kereszttüzében elkezdte szétkalapálni a fagyálló járólapoknak azt a részét, amelyet mozaiknak szánt.

 

A járdalapokat először csak szárazon kirakta, hogy miként is néz majd ki a "mű"...

 

Utána pedig napokig a földön térden kúszva (ráadásul az akkoriban még perzselő kánikulában) ugyanezeket a darabokat többé-kevésbé egymáshoz illesztve összeragasztgatta. Minden szomszédja szurkolt neki, és bár ma már ezt is másként csinálná egy picit, de lényegében kifogástalan lett a járda, és mindenki megcsodálja – ráadásul pedig már két telet nyom és sérülés nélkül túlélt...

A végeredmény távlatilag...

... és közelről egyaránt szép.

Fülöp Márta további munkái az alábbi linkre kattintva ismerhetők meg:

//mozaikvilag.blog.hu

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
A teraszburkolás mesterfogásai
Nem kis bosszúságot okoz, ha észrevesszük, hogy a közelmúltban burkolt teraszunk kerámiacsempéi táskásodnak, repedeznek, töredeznek, majd málladozni kezdenek a mélyebb rétegek is. Mit rontott el a ?mester?, vagy esetleg mi magunk mit vétettünk a burkolás során?


Kert-balkon
Kültéri burkolás: legyen szép az erkély!
A szép terasz és erkély nem csak a kertes családi házban élők privilégiuma. A társasházi lakástulajdonosoknak is jólesik a koraesti pihenés az erkélyen. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan burkoljuk szép, antik stílusúra erkélyünket, ráadásul úgy, hogy az eredeti burkolatot nem kell felverni.


Gép- és anyagújdonságok
Kézbe simuló csavarozó
Igazán felhasználóbarátra sikerült a Bosch legújabb akkus csavarozója. Az új külsőnek köszönhetően jól kezelhető és a gyakorlati barkácsolói igényeknek is megfelel.


Szerszám-anyag
Térnagyító átlós burkolás beltérben
A fürdőt, előszobát, konyhát érdemes masszív, strapabíró járólapokkal burkolni, mert víz- és időtállóak, no meg sokkal jobban bírják az igénybevételt, mint mondjuk a linóleum. Ha pedig átlósan rakjuk le őket, optikailag nagyíthatjuk is az ilyen helyiségekben szokásos kis alapterületet.
Otthon-bútor

Csempézés alapfogásai


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság