Mozaikolt járda saját kezűleg

Kert-balkon

Mozaikolt járda saját kezűleg

Ma már csodálkozik magán Fülöp Márta Gyömrőn, honnan volt benne akkora önbizalom és merészség, hogy egy mozaikos kaspó kidekorálása után, az építtető által térkövezés nélkül hátrahagyott beton járdáját s. k. leburkolja?! Az eredmény azonban önmagáért beszél.

Az tény, hogy ugyanazzal a lendülettel beszerezte a szükségesnek vélt alapanyagokat, majd a szilánkok kereszttüzében elkezdte szétkalapálni a fagyálló járólapoknak azt a részét, amelyet mozaiknak szánt.

 

A járdalapokat először csak szárazon kirakta, hogy miként is néz majd ki a "mű"...

 

Utána pedig napokig a földön térden kúszva (ráadásul az akkoriban még perzselő kánikulában) ugyanezeket a darabokat többé-kevésbé egymáshoz illesztve összeragasztgatta. Minden szomszédja szurkolt neki, és bár ma már ezt is másként csinálná egy picit, de lényegében kifogástalan lett a járda, és mindenki megcsodálja – ráadásul pedig már két telet nyom és sérülés nélkül túlélt...

A végeredmény távlatilag...

... és közelről egyaránt szép.

Fülöp Márta további munkái az alábbi linkre kattintva ismerhetők meg:

//mozaikvilag.blog.hu
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Csempével újulnak meg az asztalok
Egy kerti és egy erkélyen szolgálatot tevő asztalt is mozaikozással újított fel Móroczné Nyúl Judit Pécsett.


Ötletek
Mesés mozaik
Ha meglátjuk a fölöslegesnek tűnő maradékban a lehetőséget, akkor egészen különleges dolgokat tudunk létrehozni magunk, családunk és nem utolsósorban bolygónk örömére.


Ötletek
Mozaikozott szék
Mozaiktechnikával újította fel ezt a széket Hadari Vivien Sopronban.


Kert-balkon
Rugalmas burkolólapok
A hazai barkácsáruházak többségében egy ideje kaphatók az ütésvédő, rugalmas burkolatok. Jó látni, hogy egyre több játszótér és sportpálya lesz biztonságosabb és használata családi környezetben is elterjed. A játszóterek esetében már kötelező.


Ötletek

Kerti mozaikkép


Gép- és anyagújdonságok

Kézbe simuló csavarozó


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság