Időtálló nútféderes térkövek

Kert-balkon

Időtálló nútféderes térkövek

Az érték- és időtállóság kérdése nem csak házépítéskor merül fel, hanem a dekoratív és funkcionális kerti felületformálást illetően is. Minőségi térkövek használatával olyan térburkolatot alakíthatunk ki, amely hosszú távon is megfelel az elvárásoknak.

A minőségi és professzionális termékek használata a térburkolatoknál is fontos szempont, hiszen ez az időtállóság és értékteremtés kulcsa. Ennek érdekében a Leier bevezette a magyar piacra a nútféderes kapcsolódási rendszerű „Palomino” térkövét.

Az újdonság lényege, hogy a térkövek oldalán található besűrített, fésűs rendbe állított, lefelé szélesedő és fokozatosan vastagodó, csonkolt kúp formájú távtartók közötti fugában lefelé egyre kevesebb a hely a fugázó homok számára, amely a beiszapolással így teljes keresztmetszetében ellepi, kitölti a fugát.

A rendszermegoldás egyik előnye, hogy az a beépítést követően teherelosztó tárcsaként is funkcionál: a burkolatot a járművek indulásakor, fékezésekor, kanyarodásakor érő vízszintes erőhatások oldalirányú nyomással terjedve kerülnek elosztásra - ezt itt a fugahomok stabilizálásával oldották meg. A vízszintes erőhatások nem csak nyomás, de húzás útján is együttdolgozásra késztetik az egyes burkolóköveket, amit az elemek a rendszer távtartóinál egymásnak adnak át, csaknem az ipari burkolat kötését biztosítva a díszburkolatnál.

A nútféderes kültéri burkolatok praktikussága kéz a kézben jár az esztétikummal. Mivel a távtartók a burkolókő keresztmetszetének felső 7-8 mm-es részén már nem jelennek meg, azok a fugázott burkolatnál rejtve maradnak, hullámtörő tulajdonságuk révén pedig megvédik a burkolatot a nagynyomású mosóberendezéssel történő tisztítás során. A kézzel válogatott, méretpontos térkövek ellenállóak az UV-sugárzással, a mohával, az algákkal, a medencetisztító szerekkel, illetve a fűfélék és falevelek festékanyagaival szemben, de a zsír, az olaj és a vörösbor sem képes behatolni a belsejükbe, ezáltal felületük folttalan marad. Tisztításuk egyszerű, a szennyeződések eltávolítása enyhén lúgos vízzel, tavasszal és késő ősszel ajánlott.

Az európai megfelelősségi jelöléssel ellátott termékek fagy- és olvasztósóállók, nem csúsznak, a speciális felületvédelem pedig rendkívüli ellenálló képességet szavatol nekik. A nútféderes illesztésnek köszönhetően a térburkolat rendkívül gyorsan és egyszerűen lerakható, így kisebb felület esetében szakember segítsége nélkül is megépíthető, esetleges felszedés esetén pedig károsodás nélkül újra felhasználható.

További infó: //www.leier.hu/

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kültéri burkolás: legyen szép az erkély!
A szép terasz és erkély nem csak a kertes családi házban élők privilégiuma. A társasházi lakástulajdonosoknak is jólesik a koraesti pihenés az erkélyen. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan burkoljuk szép, antik stílusúra erkélyünket, ráadásul úgy, hogy az eredeti burkolatot nem kell felverni.


Kert-balkon
Így újítsuk fel fa teraszunkat
Egykor szép és pihentető látványt nyújtó teraszunk néhány év alatt elvesztette színét, beszennyeződött, az időjárás viszontagságai miatt viseltessé vált? Lássuk, hol rontottuk el és mit tehetünk, hogy ismét régi fényében tündököljön! Néhány egyszerű lépés csupán.


Kert-balkon
Esztergált madáretető
A legegyszerűbb faesztergával, egyszerű fogásokkal is elkészíthető ez a madáretető, amely amellett, hogy a még hosszan elhúzódó hideg időben jól jön a madaraknak, még díszíti is a kertet.


Kert-balkon
Grillező étkezővel
Arra a kérdésre, ki mit szeretne a kertbe építeni az egyik leggyakoribb válasz a szabadtéri sütés-főzést megkönnyítő kerti konyha, bontott téglából. Íme egy szép változat.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság