Ágaprítók tesztje

Kert-balkon

Ágaprítók tesztje

Az őszi metszés sok zöldhulladékkal jár. Ezek környezettudatos újrahasznosításának igénye egyre több gyártót sarkall arra, hogy aprítóberendezéseket dobjon piacra.

A csendes megoldás (O.K. LH 2500)

A leghalkabb és legnagyobb teljesítményű gép. Munkáját zúzóhengerrel végzi. Hat kése a beadagolt zöldhulladékra horizontálisan forog így aprít. A nagyobb teljesítmény is ennek hozadéka. Ennek azonban ára van, aprításkor sokkal több odafigyelést igényel, mert az aprítandót úgy be tudja húzni, hogy elakad és akkor kiold a biztonsági kapcsoló. Ez sokkal könnyebben történik meg amennyiben gyakorlatlanok vagyunk, mint a többivel. A gyűjtőzsák nem rögzíthető.

Azért van a szokásosnál több kezelőgomb, mert „hátramenet” is van rajta, ha beszorulna az aprítanivaló.
A zúzóhengerben a kés és a terelő távolsága állítható, így az őrlemény darabkáinak nagyságát is tudjuk szabályozni.

maxresdefault.jpg

Könnyen kezelhető (AL-KO Edition Tec 4.0) 
Ez a készülék alapjaiban más megoldással darabol. Itt két kés van, amelyek a darabolandó ágra merőlegesen forognak egy kerek lapba fogva, úgyhogy az uborkaszeletelőhöz hasonlít. Lassabban lehet vele dolgozni és zajosabb, de az ágat kialakításánál fogva nem tudja „behúzni” így annyira nem kell ügyelni az adagoláskor. Míg a másik erős kezű kezelőt és nagy odafigyelést igényel, úgy ez könnyen kezelhető és nem igényel testi erőt az üzemeltetése. A gyűjtőzsák nem rögzíthető.

A hosszabbító kicsúszásának megakadályozására szolgáló, lehajtható tartozék.

A legjobb ár-érték arány (ATIKA Bioquick 2500) 
Az AL-KO gépéhez hasonlóan szeletelő rendszerű, de a dizájnja frissebb, kompaktabb, bár a gyűjtőzsák rögzítését ennél a gépnél sem sikerült megoldani. Ezen a területen van lehetőség fejlesztésre, és aki már használt ilyen gépet, érezni fogja a bosszantó hiányosságot. Ezt leszámítva a legjobb ár-érték arányt ez a gép tudhatja magáénak. Sajnos jóval zajosabb, mint a zúzóhengeres gép, de könnyebben kezelhető és sokkal olcsóbb. Az Ötlet Mozaik ajánlja.

A szakember tippje
A készülékek használatakor mindig használjunk védőfelszerelést – védőszemüveget, és ha csak lehet, arcvédő hálót. A gépek jól vannak kialakítva olyan tekintetben, hogy a apríték ne repüljön szerteszét, de aki a géppel dolgozik, az adagolónyílás nyitottsága miatt nincs teljesen védve. A kesztyűhasználat elengedhetetlen, mert az aprításkor az ágakat a gép megránthatja és hámsérüléseket, sőt akár mély sebeket is okozhat.

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Robot nyírja a füvet
A gardena R40Li robotfűnyírója teljesen önállóan dolgozik a véletlenszerűség elve szerint, szükség esetén pedig automatikusan visszatér a töltőállomáshoz és feltölti lítium-ionos akkuját.


Kert-balkon
Készüljünk fel az őszi munkákra!
Az egyik legszebb évszakunk az ősz a hulló sárga, rozsdaszín leveleivel és pihentető kerti munkáival. Ez az időszak több kerti tennivalót hoz magával: az egyik legfelkapottabb a szőlőszüret, de ilyenkor kell elültetni az örökzöldeket és a kétnyári növényeket is.


Ötletek
Fagymentes, mégis használható kerti csap
A kerti csapokat télen lezárni, vízteleníteni kell. Vonatkozik ez a ház külső falán levő csapra is. Ugyanakkor télen is sokszor előfordul, hogy a kertben vizet szeretnénk venni, de a csapok újbóli kinyitása bonyolult.


Kert-balkon
Így újítsuk fel a kerti bútort
A jó minőségű kerti bútoroknak nem kell szükségképpen drágáknak lenniük, pl. a barkácsáruházakban gyakran olcsón kapni egyszerű, mégis masszív összecsukható székeket és asztalokat. Ha pedig a festék lekopik róluk, a fémvázat és a deszkaelemeket egyszerűen fel tudjuk újítani.


Gép- és anyagújdonságok

Tovább tart a klíma beszerelése


Gép- és anyagújdonságok

Felsőmaró mindenkinek


Gép- és anyagújdonságok

Ezek lesznek a legmenőbb kerti trendek


Gép- és anyagújdonságok

Országos hírnév és negyedmillió forint


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság