Ágaprítók tesztje

Kert-balkon

Ágaprítók tesztje

Az őszi metszés sok zöldhulladékkal jár. Ezek környezettudatos újrahasznosításának igénye egyre több gyártót sarkall arra, hogy aprítóberendezéseket dobjon piacra.

A csendes megoldás (O.K. LH 2500)

A leghalkabb és legnagyobb teljesítményű gép. Munkáját zúzóhengerrel végzi. Hat kése a beadagolt zöldhulladékra horizontálisan forog így aprít. A nagyobb teljesítmény is ennek hozadéka. Ennek azonban ára van, aprításkor sokkal több odafigyelést igényel, mert az aprítandót úgy be tudja húzni, hogy elakad és akkor kiold a biztonsági kapcsoló. Ez sokkal könnyebben történik meg amennyiben gyakorlatlanok vagyunk, mint a többivel. A gyűjtőzsák nem rögzíthető.

Azért van a szokásosnál több kezelőgomb, mert „hátramenet” is van rajta, ha beszorulna az aprítanivaló.
A zúzóhengerben a kés és a terelő távolsága állítható, így az őrlemény darabkáinak nagyságát is tudjuk szabályozni.

maxresdefault.jpg

Könnyen kezelhető (AL-KO Edition Tec 4.0) 
Ez a készülék alapjaiban más megoldással darabol. Itt két kés van, amelyek a darabolandó ágra merőlegesen forognak egy kerek lapba fogva, úgyhogy az uborkaszeletelőhöz hasonlít. Lassabban lehet vele dolgozni és zajosabb, de az ágat kialakításánál fogva nem tudja „behúzni” így annyira nem kell ügyelni az adagoláskor. Míg a másik erős kezű kezelőt és nagy odafigyelést igényel, úgy ez könnyen kezelhető és nem igényel testi erőt az üzemeltetése. A gyűjtőzsák nem rögzíthető.

A hosszabbító kicsúszásának megakadályozására szolgáló, lehajtható tartozék.

A legjobb ár-érték arány (ATIKA Bioquick 2500) 
Az AL-KO gépéhez hasonlóan szeletelő rendszerű, de a dizájnja frissebb, kompaktabb, bár a gyűjtőzsák rögzítését ennél a gépnél sem sikerült megoldani. Ezen a területen van lehetőség fejlesztésre, és aki már használt ilyen gépet, érezni fogja a bosszantó hiányosságot. Ezt leszámítva a legjobb ár-érték arányt ez a gép tudhatja magáénak. Sajnos jóval zajosabb, mint a zúzóhengeres gép, de könnyebben kezelhető és sokkal olcsóbb. Az Ötlet Mozaik ajánlja.

A szakember tippje
A készülékek használatakor mindig használjunk védőfelszerelést – védőszemüveget, és ha csak lehet, arcvédő hálót. A gépek jól vannak kialakítva olyan tekintetben, hogy a apríték ne repüljön szerteszét, de aki a géppel dolgozik, az adagolónyílás nyitottsága miatt nincs teljesen védve. A kesztyűhasználat elengedhetetlen, mert az aprításkor az ágakat a gép megránthatja és hámsérüléseket, sőt akár mély sebeket is okozhat.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Mindenes mobilsütő
Bármikor könnyedén a kertbe vihető, pillanatok alatt felállítható, majd sütögetés után pár perc alatt szétszedhető és elszállítható sütögetőt készített Záhony Péter Budapesten.


Ötletek
Kerti tó téglából
Nem minden kerti tónak kell akkorának lennie, hogy úszni lehessen benne. Aki kisebbet szeretne, annak itt bemutatunk egy téglából épített változatot.


Gép- és anyagújdonságok
Tovább tart a klíma beszerelése
Aki még idén nyáron szeretné élvezni a klímaberendezés biztosította enyhülést az otthonában, annak érdemes mielőbb belevágnia a beruházásba.


Gép- és anyagújdonságok
Okos zöld iroda
A magánházakban élők is tanulhatnak a Schneider Electric új, energiatakarékos irodai megoldásaiból.


Kert-balkon

Antik kövek a kertbe


Gép- és anyagújdonságok

Fűrészlánc-élezési kisokos


Gép- és anyagújdonságok

Tavaszi nagytakarítás a kertben


Gép- és anyagújdonságok

Ajándékozni való gépek


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság