hirdetésKis munkával megújul a kerti szék

Kert-balkon

Kis munkával megújul a kerti szék

Becsüljük meg régi, de tartós fémbútorainkat. A műanyag kerti bútoroknak is vannak előnyei, de az igazi mégis csak a fából és kovácsoltvasból készült kerti szék, asztal. Ha a lakk, a festék lekopott, a fémvázat és a deszkaelemeket egyszerűen felújíthatjuk. A következőképpen:

A műanyag kerti bútorok olcsók ugyan, látványuk azonban többnyire nem túlzottan szemet gyönyörködtető. Ha mutatósak is, a hosszú évek alatt színük elváltozik, anyaguk megreped. Érdemes megvenni a barkácsáruházakban a drágább nyersanyagból, fémből készült tömegtermékeket. Nem is kell rájuk túlzottan vigyázni néhányszori felújítással mégis generációkat is végigszolgálnak. Aki hajlandó egy kis időt és energiát ráfordítani, örömét leli majd a mutatós végeredményben, no meg persze a szabadidős tevékenységben is.

1. Az elöregedett deszkákat szereljük le, esetünkben a kopott műanyagoktól szabadultunk meg. A rozsdás csavarokat is újakkal kell helyettesítenünk.
2. Először csiszoljuk le géppel a régi festék nagyját a bútorvázakról, majd csiszolópapírral, drótkefével távolítsuk el maradéktalanul a többit.
3. A kerti szék vázát mi – alapozás után – Supralux kültéri zománcfestékkel kentük le. Drágább, viszont nem kell alapozni, ha Hammerite-ot használunk.
4. Amíg a fémváz szárad, a kezeletlen deszkákat géppel és kézzel is lecsiszolhatjuk, az a lényeg, hogy mindegyik teljesen sima legyen. A láb felőli léc sarkait alaposan gömbölyítsük le.
5. Az ülőléceket pontosan a vázra helyeztük és alulról bejelöltük a csavarok helyét. Fúróval átfúrtuk a deszkákat, az ülőoldal felől pedig süllyesztettük a csavafejek helyét.
6. A rétegelt-ragasztott léceket alapozóval kentük át, majd kétszer áthúztuk Sadolin mahagónival. A tartósabb hatás érdekében le is lakkozhatjuk őket.
7. A korábbi műanyag léceket fadeszkával helyettesítettük. A fenyő alaposabb kezelést igényel, a tölgyfa akár könnyű beeresztés után is ellenáll az időjárásnak.
 
EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Az éjjeliszekrények új élete
Vidéki nyaralóból megmentett két éjjeliszekrényt újított fel stílusosan Németh Károly Zalaegerszegen.


Kert-balkon
Grillező étkezővel
Arra a kérdésre, ki mit szeretne a kertbe építeni az egyik leggyakoribb válasz a szabadtéri sütés-főzést megkönnyítő kerti konyha, bontott téglából. Íme egy szép változat.


Kert-balkon
A kerti csap lehet szép is
Kerti csap gyanánt egyszerű horganyzott cső állt ki a földből az udvaron Kiss Zoltánéknál Pápán, ezen volt egy sima csap. Zoltán úgy döntött, nézzen ki már szépen.


Ötletek
Mosogatógépből konyhaszekrény
Végérvényesen elromlott a konyhai bútorsorba beépített mosogatógép Sebestény Istvánéknál Budapesten. Miután arra az elhatározásra jutottak, hogy nem vásárolnak újat, úgy döntöttek, megtartják, csak ezentúl konyhaszekrényként fog funkcionálni.
Ötletek

Szerszámtartó


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság