hirdetésSzerszámtippek metszéshez

Kert-balkon

Szerszámtippek metszéshez

A napos idő beköszöntével előtérbe kerül a kertünk és a vele járó munka. Az egyik legelső és rendszeres kerti munka a fák, sövények, bokrok metszése. Öszegyűjtöttünk néhány szerszámot, amelyekkel játszi  könnyedséggel megoldhatjuk a kilógó, túlnőtt ágak problémáját.

Élesek és aprók

A Fiskars forgónyelű metszőollója elsősorban a kisebb kezű kertészeknek ajánlott. A közepes méretű rávágó és nyíró kúpkerekes metszőolló újszerű fogaskerekes áttétellel működik. Az új megoldásnak köszönhetően minimálisra csökkent a vágáshoz szükséges erő. A nyél forgása következtében minden ujj egyszerre fejt ki erőt, s az olló a fogaskerekes megoldásnak hála maximális vágóerőt képes leadni. A penge teflon bevonatú krómacél. A szerszám biztonsági záróretesszel van felszerelve, s a pengéje kézi erővel is könnyedén cserélhető. A Fiskars forgónyelű metszőolló vágási átmérője 18 mm, hosszúsága 196 mm, tömege 200 gramm, ajánlott fogyasztói ára pedig 4948 Ft.
 
A Gardena 190 metszőolló standard fogantyúval rendelkezik. A metszőolló például bogyósgyümölcs szüreteléshez, száraz virágok eltávolításához, fűszernövények metszéséhez, vékonyabb ágak, zsineg, drót vágásához egyaránt alkalmas. A pengéje rozsdamentes nemesacélból készült. Ergonómikusan kialakított markolata két nyélpozícióban használható. Egykezes biztonsági zára van, így nem okozhat sérülést, ha például a gyerek kezébe kerül. Vágási átmérője 18 mm, hosszúsága 186 mm, ajánlott fogyasztói ára 5190 Ft.
 
Ágrágó vágók
A Fiskars ágvágója többféle kerti vágási feladatra is alkalmas. A könnyű súly és tartósság érdekében üvegszálas műanyagból készült a nyele, FiberComp vagy Nyglass összetételű. Vágópengéi teflon bevonatú krómacélból vannak. A Powergear és Powergear II., magyarul erőkar-mechanizmussal működő vágók áttételes fogaskerék szerkezettel működnek, amely optimalizálja az erőelosztást, vagyis a vágóerőt akkor sokszorozza meg, amikor a legjobban szükséges. A fogaskerekek rozsdamentes acélból készültek, ami biztosítja a szerszám tartósságát. Horgos fejformája miatt a friss ágak, hajtások vágására is alkalmas, az ágtőhöz közel is vághatunk vele. A Fiskars Powergear II-es ágvágójának vágási átmérője 38 mm, hosszúsága 490 mm, tömege 375 gramm, ajánlott fogyasztói ára 6000-10 000 Ft-ig, mérettől függően lehet kicsi, közepes és nagy.
 
Komfortos sövénynyíró
A Gardena Comfort 600-as áttételes sövénynyírója kényelmes és fáradtságmentes munkavégzést tesz lehetővé minden vágási helyzetben. A Gardena által szabadalmaztatott vágómeghajtás 46%-kal nagyobb vágási teljesítményt eredményez. A markolatba beépített Technogel ® zselének köszönhetően optimalizálódott a szerszám ütközéstompítása. A szerszám ajánlott fogyasztói ára 11 900 Ft.
 
A Gardena Combisystem 560 ívelt, keménykrómozott fűrészlappal van felszerelve. A fűrészlap fogazata impulzus-edzett, hármas csiszolatú speciális technológiával lett kialakítva. A tisztítókampónak köszönhetően húzó mozgáskor sem csúszik le a fűrészelt ágról. Ajánlott fogyasztói ára 7650 Ft.
 
Magasban is vágnak
A Fiskars univerzális sövénynyíró olyan új kerti eszköz, amelynek segítségével könnyebben hozzáférhetünk a magasabban lévő sövényekhez és sűrű bokrokhoz. Létra nélkül vághatunk a magasban, és nem kell hajolnunk vagy térdelnünk sem, ha a talaj szintjén dolgozunk. A pengéket a narancssárga markolat vagy az ágvágó alján levő húzógomb meghúzásával mozgathatjuk. Ha magasabban kívánunk metszeni, használjuk a teleszkópos változatot. Az állítható fej és a könnyű szerkezet gyors, egyszerű és biztonságos munkát tesz lehetővé. A vágópenge különleges teflon krómacél ötvözetből készül, így sokáig éles marad. Az ötvözött acélból készült támasztópofa horog formája révén stabilan tartja az ágat metszés közben. A húzó markolat műanyagból készül, ergonomikus kialakításának köszönhetően nem csúszik ki a kertész kezéből. A tartós, edzett alumínium nyél rendkívül könnyű. A vágófejet 230°-os szögben el lehet fordítani, így könnyen beállítható a leghatékonyabb vágási szögbe.A húzószalagot a nyél belsejébe rejtették, hogy ne akadjon az ágakba, az így elérhető vágási magasság 3,5 méter. A szerszám súlya mindössze 1 kg, tehát a hölgyek is könnyen dolgozhatnak vele. Ajánlott fogyasztói ára 14 843 Ft.
 
Szórakozás a metszés
A Bosch Isio elnevezésű akkus sövényvágója kézreálló szerszám, könnyed munkavégzést tesz lehetővé. Kompakt és könnyű:a  pázsitszegély fáradság nélküli vágásához kiválóan alkalmas, de a bokrokat is kezelésbe vehetjük vele. A kisgép akkuja megbízható, nincs önkisülés, nincs memóriaeffektus. A lézerrel vágott minőségi kések biztosítják az első osztályú vágást. Akár 50%-kal könnyebb és 40%-kal kisebb, mint a hagyományos akkus ollók. Karbantartása egyszerű, a Bosch SDS-rendszernek köszönhetően pillanatok alatt cserélhetünk rajta kést. Kényelmes, puha Softgrip fogantyúja van. Kitartó gép, akár 600 folyóméternyit is vághatunk vele megszakítás nélkül.
EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Corax Bio: újdonság a növényápolásban
Már nem zöldebb a szomszéd kertje! CoraxBio néven új, a lakosságnak és kiskerttulajdonosoknak szánt termékcsaláddal jelent meg a piacon a Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. A 2004 óta működő cég korábban elsősorban az agrárium, a nagytermelők, professzionális felhasználók számára készített környezetkímélő növényvédő szereket és műtrágyákat.


Gép- és anyagújdonságok
Magastetők hőszigetelése
Nyáron kevesebb szó esik a hőszigetelésről, pedig sok áramot spórolhatunk meg vele, mert kevesebb légkondicionálásra van szükség.


Kert-balkon
Létra tetején tároló
...


Otthon-bútor
Ikerpolc a konyhában
A háziasszonyok folyton szembesülnek azzal, hogy nincs elegendő rakodóhely a konyhában. Ezekkel a praktikus, könnyen elkészíthető polcocskákkal növelhetjük a tárolók számát.
Gép- és anyagújdonságok

Új MEWA katalógus


Otthon-bútor

Bútorlap lazúrozása


Otthon-bútor

Ajtóból fogas


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság