hirdetésFelújító vakolatrendszerek

Kert-balkon

Felújító vakolatrendszerek

Meglévő, felújítandó és új épületek, építmények és falaik megjelenésével és esztétikájával csak akkor érdemes foglalkozni, ha maga a falszerkezet állékonysága megfelelő, a terheléseknek ellenáll, valamint nedvesség nem okoz károsodást a szerkezetekben és felületekben.
Amennyiben a falszerkezet alulról szigeteletlen a felszivárgó nedvesség ellen, vagy a meglévő szigetelés tönkrement, akkor meg is kell oldani a falszerkezetben lévő és később bekerülő nedvesség, túlzott mértékű pára eltávozását, mivel azok akár a fal mindkét oldalán tovább károsítják az általában már úgyis pergő vakolatot, málló burkolatot, kő- vagy téglaszerkezetet. A káros hatások elkerülhetők a falszerkezetek átvágásával járó utólagos vízszigeteléssel és fém- vagy bitumenes lemez behelyezéssel, vagy kémiai gátak bejuttatásával, illetve a falszerkezet megbolygatása nélkül felhordott szárító hatású vakolatrendszerekkel. E vakolatrendszerek makroporózus anyagszerkezetei miatt belőlük a pára ? nedvesség szabadon eltávozhat, a felszivárgó nedvesség hatására az oda már bekerült sók nem okoznak további kivirágzást, károsodást. A szárító hatású vakolatrendszereket megfelelő alapozás után mindig nagy páraáteresztő képességű festéssel vagy felületképző bevonattal szükséges ellátni.
 
Az igen régi, akár történelmi jelentőségű építmények, épületek falszerkezeteihez a cement helyett puccolán hatású és speciális kötőanyagú MapeAntique, a modern épületekhez pedig a PoroMap vakolatrendszerek használhatók. E szárító és hőszigetelő vakolatrendszerek ? MapeAntique Rinzaffo illetve kézi felhordású PoroMap Rinzaffo, gépi felhordású PoroMap Rinzaffo Macchina ? tapadásfokozóinak alkalmazása előtt a meglévő vakolatot a nedves felület szintje felett legalább 50 cm-ig, illetve a fal vastagságának kétszereséig el kell távolítani, és a falat vízzel le kell mosni. A tapadásfokozókra világos színű MapeAntique MC-t, cserépszínű MapeAntique CC-t vagy a helyszínen bekevert világos MapeAntique LC, illetve PoroMap Intonaco, PoroMap Intonaco Macchina vakolatot kell felhordani. A PoroMap Finitura illetve a világos MapeAntique FC, cserépszínű MapeAntique FC/R a vakolatrendszerek simítóanyagai.
 
A simított felületekre megfelelő alapozás után ecsettel, hengerrel vagy szórással felhordható az igény szerint választott festés vagy simítóval felhordható felületképző bevonat, színezés. Kül- és beltéren egyaránt alkalmazhatók a Silexcolor, a vízlepergető Silancolor, a vízlepergető, mohásodás- és penészedésgátló Silancolor Plus valamint a vízzáró, elasztikus Elastocolor termékcsaládok nagy páraáteresztő képességű diszperziós festékei és bevonatai.
 
Amíg a MapeAntique vakolatrendszerrel eddig olyan jelentős beruházások valósultak meg többek között, mint a Művészház (Budapest Kelenhegyi út, 2003) és San Ambrogio Bazilika (Milánó, Olaszország, 2003-2004), addig a PoroMap vakolatrendszerrel a Royal Hotel (Riga, Lettország, 2005-2006) és kaszárnya (Bari, Olaszország, 2007) mellett számos magán- és középület került felújításra.

Bővebb információ a www.mapei.hu weboldalon!hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Álomfürdő kis helyen
Az 1980-ban épült 47 négyzetméteres panellakás felújítása során a fürdőszobát is teljesen átépítették Bodonyi Péterék Vácon.


Otthon-bútor
Kincsesláda a padlásról
Egy régi, a padláson talált lőszeres ládát újított föl olcsón és egyszerűen Szlama Balázs.


Otthon-bútor
A komód felújítva szép
Régi álma volt egy ilyen fiókos komód Péter-Vercz Katinkának Kulcson. Csakhogy natúr helyett szürkét szeretett volna mindenképp.


Szerszám-anyag
Lakásfelújítás mosolyogva?
Lehetséges, ha ellesi a felkészültek néhány titkát!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság