Legyen profi a szigetelésben!

Kert-balkon

Legyen profi a szigetelésben!

Az időjárás szempontjából igen komoly terhelésnek vannak kitéve. Nyáron a tűző napon felforrósodnak akár 50 °C-ra is, ősszel jön az esővíz, télen a hó, és akár mínusz 15-20 °C-ra is lehűlhetnek. Ennek tartós elviselésére csak a helyesen használt, jó minőségű anyagokkal készült teraszok képesek. A Murexin teraszszigetelő rendszer ehhez nyújt hathatós segítséget.

A felújítómunkák első lépése az alapfelület előkészítése. El kell távolítani a tönkrement burkolatot, ragasztót és az esetleg málló betonrészeket. A felületet először gondosan meg kell tisztítani, portalanítani. A következő rétegek tökéletes tapadásához alapozni kell, ehhez a Murexin LF mélyalapozót ajánljuk. Ha szükség van rá, aljzatkiegyenlítéshez, illetve lejtéskialakításhoz a Murexin kiegyenlítőhabarcs vagy a Murexin kültéri aljzatkiegyenlítő használható. Ez 1-3%-os lejtés kialakítását teszi lehetővé, hogy az eső, illetve hólé le tudjon folyni, és ne álljon meg a terasz közepén. A vízszigetelés különösen fontos, mivel a burkolaton, illetve a fugákon átszivárgó víz bejut a betonszerkezetbe, ami főleg télen igen komoly károsodást okozhat. A Murexin Profi Vastagfólia 1K célzatosan a teraszokhoz, erkélyekhez kifejlesztett, tartósan rugalmas, hézag- és varratmentes, kenhető vízszigetelés. Ennek nagy előnye, hogy a keverővíz adagolásától függően glettvassal, illetve festőhengerrel is egyszerűen felhordhatjuk. 2 mm vastagon kell felhordanunk a teljes felületre.

 

A szigeteléshez kapcsolódó rendszerkiegészítők, pl. a hajlaterősítő szalag alkalmazásával tökéletes vízzárást érhetünk el; a szalagokat a fólia felvitele előtt kell elhelyezni az illeszkedéseknél. Fugázáshoz a Murexin Flex fugázót javasoljuk, amely ideális a teraszokon, erkélyeken fellépő szélsőséges igénybevételek elviselésére. Végül a negatív sarkokat, falcsatlakozásokat szilikonnal kell szakszerűen tömíteni. Az így felújított te rasz tartós használhatóságához megfelelő ápolás és karbantartás szükséges, amihez a Murexin Kft. több kiváló anyagot is kínál.


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Hőszigetelés futónövénnyel
Nem csak szépek, hanem rendkívül hasznosak is. Sokan ellenzik, de egyre többen kedvelik a homlokzatokat borító futónövényeket. Ma már bizonyított tény, hogy több a hasznuk, mint amennyi kellemetlenséget okoznak, ha egyáltalán okoznak ilyeneket. Ősszel és tavasszal ültethetők.


Gép- és anyagújdonságok
A jövő hőszigetelése
A viharosan emelkedő energiaárak miatt egyre fontosabb és nagyobb szerep hárul az épületek hőszigetelésére és termikus védelmére. Az alacsony energiafogyasztás leginkább a tetők, külső falak, a padlók és az alagsorok kiváló hőszigetelésével érhető el.


Gép- és anyagújdonságok
Hangszigetelés a gyakorlatban
A magánlakások hangszigetelése többnyire egy hangos zenét kedvelő szomszéd felé eső fal szigetelését jelenti. De vajon hogy oldható meg ez egy szabadtéri színpad esetében?


Szerszám-anyag
Még mindig szigetelhetjük a házat
Födémszigeteléssel akár még ebben a fűtési szezonban is 25%-kal csökkenthetjük a fűtésszámlát.


Gép- és anyagújdonságok

Tökéletes hőszigetelő


Gép- és anyagújdonságok

A hangszigetelés folyamata


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság