Görgős virágkocsi

Kert-balkon

Görgős virágkocsi

Nagyméretű, súlyosabb növényeink mozgatása nem egyemberes feladat, de jelentősen megkönnyíti áthelyezésüket egy cserépmozgató, görgőkkel ellátott alátét. Ennek elkészítését mutatjuk be.

Különösebb barkácsolási gyakorlat nélkül, gyorsan, akár maradék lécekből is elkészíthetjük ezt a praktikus darabot, amilyenre minden háztartásban szükség van, ahol nagyra nőtt virágok díszítik a lakást. A nagy dézsájú növények mozgatását nemcsak súlyuk teszi nehézkessé, hanem az is, hogy a cserepet vagy kerámiadézsát nem könnyű megfogni. A görgős virágmozgatóra csak egyszer kell ráemelni a növényt, aztán már könynyű ?átkocsizni? az egyik helyiségből a másikba, vagy tavasz közeledtével kitolni a teraszra.

 

Méretezzünk!

A méreteket igazítsuk a dézsa átmérőjéhez. Mi egy 30 cm átmérőjű cseréphez készítettük ezt a mozgatót, hét darab 35 cm hosszú, 4,5 cm széles lécből. Éleiket maróval legömbölyítettük, de erre a szükség. Ha ennél nagyobb virágkocsit készítünk, akkor értelemszerűen több lécet kell leszabni, de egy 50 cm körüli vagy ennél nagyobb darabhoz már merevítőléceket is célszerű felszerelni a szerkezet aljára ? a mérettől függően akár 2-3 darab is indokolt lehet. A lécek összeszerelési pontjait különösebb méricskélés nélkül határoztuk meg, az ennél nagyobb daraboknál azonban már pontosan ki kell mérnünk az egyes lécek helyét.

Megéri felületkezelni

A felületkezelés az összeszerelés előtt könnyebb, de az egyszerű szerkezet miatt utána sem nehéz; mindenképpen érdemes elvégezni, mert viráglocsoláskor a kocsira fröccsenő víztől deformálódhat a faanyag. Mi az Auro kültéri ultramarinkék lazúrját használtuk. A lazúrfestésnél a léc teljes hosszában húzzuk végig az ecsetet, hogy szép egyenletes felületet kapjunk.

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Térkövezett gépkocsibeálló tárolóval
Akinek kertes háza vagy nyaralótelke van, előbb-utóbb keres valamilyen árnyékolási megoldást a gépjármű számára, hogy védett helyen legyen az időjárás viszontagságaitól. Ha nincs az épületben garázsnak hely – vagy van, de már nem elegendő a család gépkocsi-flottájához –, akkor a ház valamelyik oldalához célszerű hozzátoldani a beállót. Így teret is nyerhetünk és a költségek is alacsonyabbak.


Kert-balkon
Disney On Ice: varázslatos jégfesztivál!
Minden korosztályt magával fognak ragadni A kis hableány, az Aranyhaj és a nagy gubanc, A szépség és a szörnyeteg, valamint minden idők egyik legnépszerűbb, Oscar-díjas animációs filmje, a Jégvarázs kalandos pillanatai egy vadonatúj jégrevüben.


Kert-balkon
Hangulatvilágítás saját lampionnal
Meghittebbé teheted a hosszabbodó estéket, ha villany helyett mécsest gyújtunk. Ezzel a könnyen elkészíthető lampionnal pedig még szebbé teheted az élményt.


Kert-balkon
Madáretető gyorsan
Maradék faanyagból készítette ezt a madáretetőt Tóth Imre (Lőrinci).


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság