Kis kocsi a kerti munkákhoz

Kert-balkon

Kis kocsi a kerti munkákhoz

A kerti munkákat megkönnyíti ez a kerti kocsi, amelyben bőven jut hely a szerszámoknak a metszőollótól a gereblyéig. Nincsen felesleges keresgélés a munka előtt vagy után, minden egy helyen tartható. A kocsi kereken húzható, tolható, és könnyen elkészíthető.
Kertészkedés előtt sok idő azzal telik el, hogy a szükséges szerszámokat összegyűjtsük a kamra, a garázs különböző zugaiból. Amikor már ezzel is megvagyunk, s végre nekilátnánk a munkának, akkor derül ki, hogy valamit biztosan elfelejtettünk előkészíteni. Ilyenkor sok időt pocsékolunk el, nem is beszélve a munka utáni keresgélésről, amikor a kert különböző zugait fürkésszük egy-egy ottfelejtett szerszám után kutatva. Sokkal könnyebbé válik a kerti munka, ha elkészítjük ezt a praktikus kerti kocsit, amely mindig kéznél lesz. E ?mindenest? a kert bármely részén használhatjuk, s az összes szükséges szerszámnak jut rajta hely. Ha elkészítjük a kocsit, megtakaríthatjuk a keresgélésre, ?gyűjtögetésre? fordított időt, s a szükséges eszközök is mindig kéznél lesznek egy helyen, nem pedig szerteszét. Egy-egy munkafázis befejezése után egy mozdulattal visszatehetjük majd a szerszámokat az új helyükre, s már indulhatunk is a következő helyszínre.Minden egy helyen

A kocsi könnyen összeszerelhető 15×68 mm-es csavarokkal. A hátsó részén egy gyűjtőzsáknak is jut hely, amelybe például a kertben összeszedett szemetet, gallyakat, leveleket gyűjthetjük össze. Elöl három polc található, amelyekre kisebb szerszámokat, eszközöket ? például spárgát, cserepeket ? tehetünk. A polcok és a gyűjtőzsák közötti 5 cm-es résbe pedig könnyedén becsúsztathatunk méretesebb kerti szerszámokat, gereblyét, ásót. Itt körülbelül öt-hat nagyobb szerszám könnyen elfér. Természetesen ha a kocsit megpakoljuk, az összsúly is megnő, de aggodalomra semmi ok, ugyanis úgy terveztük, hogy a mozgatása megpakolva sem okozhat gondot a család hölgy tagjainak sem, s a kerekek mérete és elhelyezkedése miatt egy-egy kerti lépcső sem lehet akadály.


ÍGY KÉSZÜL A KERTI KOCSI

A kerék legyen minimum 20 cm átmérőjű, semmiképpen se kisebb. Ha nagyobb kerekeket használunk ? mert esetleg a sufni egy eldugott sarkában találtunk egy párat ?, akkor a lábakat a kocsi első részén is hosszabbra kell tervezni. Vásárolhatunk új kerekeket, de használhatjuk például egy régi babakocsiét is. A kicsi kocsi alja és az oldalai dróthálóból készülnek, amely elsősorban esőben, kisebb záporok idején hasznos. A víz így nem áll meg a kocsiban, s nem teszi tönkre sem a szerszámokat, sem magát a kocsi szerkezetét. Hogy járművünk ellenállóbb legyen az időjárás viszontagságaival és a múló idővel szemben, kenjük le favédő szerrel. Ízlés dolga, hogy meghagyjuk-e a természetes színt, vagy színes favédőt használunk.


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Boroshordóból bárszekrény
Nagy, 110×100 centis boroshordót alakított át kerti bárszekrénnyé Németh Károly Zalaegerszegen.


Kert-balkon
Kerti dekorációból gyerekjáték
Kerti dekorációt akart készíteni Vörös Józsefné Őrbottyánban, azért alkotta meg ezt a két sziklára épült mediterrán falu-modellt, amelyet libegő köt össze (a falvak lakói és a turisták ezzel közlekednek) – de a dekorációból játék lett, mert a gyerekek azonnal lecsaptak rá.


Kert-balkon
Grillező étkezővel
Arra a kérdésre, ki mit szeretne a kertbe építeni az egyik leggyakoribb válasz a szabadtéri sütés-főzést megkönnyítő kerti konyha, bontott téglából. Íme egy szép változat.


Gép- és anyagújdonságok
Felújítás törhetetlen „üvegezéssel”
Frissítsük fel kicsit kertünk látképét a törhetetlen álüvegként is ismert, sokoldalúan felhasználható polikarbonát lemezekkel, hogy minél több időt tölthessünk a szabadban!


Kert-balkon

Ágaprítók tesztje
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság