hirdetésMeseautó a kertbe

Gyerkőc

Meseautó a kertbe

Fia születésnapjára készítette ezt az autós kerti játékot Torsán Lilla Budapesten.

Látványterveket rajzolt az elkészítéshez, összesítette a sok felbukkanó ötletet. A roppant praktikus, kerék nélküli kivitel arra szolgál, hogy a gyermek egy adott területen mozogjon, ne kelljen utána rohangálni. Ráadásul így a felnőttek nyugodtan kertészkedhetnek, míg a meseautó utasaival mindenféle hihetetlen kalandokon megy keresztül.Anyagszükséglet
- fenyő bútorlap
- fenyődeszkák
- sarokvasak
- kiszuperált PS2 kormány és pedál
- 1 Ft-ért (+ 1000 Ft postaköltségért) vásárolt régi VW tükörpár
- műbőrös szivacs
- csavarok
- vaastaglazúr
- zomácfesték

Szerszámszükséglet
- akkus fúró-csavarozó
- colstok
- fűrész (ha nem barkácsáruházban vágatjuk méretre az elemeket)
- ecsetek

1. A tervek lerajzolása és méretezése után Lilla előbb méretarányosan kicsinyített prototípust készített egy tortadobozból.2. A méretre vágott elemekből előbb a keretet csavarozta össze, majd alá a kerekeket helyettesítő lábakat.3. A kormányt hordozó „műszerfal” polca magasabban áll, mint a pad, amelyen a sofőr és utastársai ülnek.4. Plusz lécekkel, sarokvasakkal rögzítve két régi tükör, pedáltartó, háttámla és csomagtartó is került a kasznira.5. Az ülőpadra műbőr borítású szivacs, a beltér faanyagára vastaglazúr, a kocsi külsejére festés várt, előrajzolva.6. Az ajtókat dekopírfűrésszel vágták ki. A festéssel és cizellálással együtt a BMW 3 hónap alatt készült el.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Szuper babaház
A nemzetközi szabványnak megfelelő 1:12 méretarányú, háromszintes, Viktória korabeli babaházat készített harmadik unokája, Zsizsi számára Bősenbacher Ferenc Budapesten.


Kert-balkon
Stabil gépkocsibeálló
Mindegy, milyen autónk van, sokkal jobb neki, ha fedett helyen van, mint ha nyáron végig tűzne rá a nap, télen meg ráfagyna a hó. A már meglévő betonozott kocsibeállójához tervezte meg ezt a fedett gépjárműbeállót dr. Gali Sándor Ebesen.


Ötletek
Babakanapé
Első pillantásra nem gondolnánk, hogy a képen látható kanapé nem rendes méretű, hanem „csak” egy babaszoba bútora, annyi odafigyeléssel és aprólékos műgonddal készítette el Botfalusi Zoltán Kecskeméten, aki ismerőse kislányát szerette volna meglepni valami nem mindennapi játékszerrel.


Ötletek
7+1 hasznos tipp az őszi-téli autózáshoz
A téli autózás igényel némi külön figyelmet és felkészülést. Mutatjuk, mivel teheted problémamentessé a fagyban közlekedést.


Gyerkőc

Csónakágy


Ötletek

Babaszoba


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság