Kompakt játszótér

Gyerkőc

Kompakt játszótér

Egy balatoni nyaraló mellé építette Somos Roland (Szigetvár) ezt a kis játszóteret.

Két oka is van, hogy saját kezűleg készült a játszótér: egyrészt a kész építményeket nagyon drágának találták, másrészt pedig Roland szerette volna kipróbálni magát ilyen téren is.

Luc- és vörösfenyő

Roland az építmény minden elemét saját kezűleg készítette, csak a műanyag csúszda lett boltban vásárolva. Az elemek nagyrészt lucfenyőből vannak, kivéve a homokozó keretét, ami vörösfenyő. Minden elem gyalulva és csiszolva van, nehogy a kis kezekbe szálka kerüljön. A torony tetejét Roland nádszövettel borította, ami alá tetőfólia került. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba játszóterüket.

Jó terv fél siker

Hétvégéken tudott csak dolgozni rajta, de elkészült 4 hétvége alatt. Az íróasztal mellett megrajzolt tervek pontos követése mellett nem adódtak nagy problémák.

 

1. Fontos, hogy a szerkezet stabil legyen és jól rögzített.

 

2. A hintatartó gerendát a toronyhoz több csavar rögzíti.

 

3. A tetőt fedő nádszövet alatt tetőfólia van, így nem ázik be.

 

4. A homokozó mellett asztal és pad is van, külön tetővel.

 

5. Minden elemet érdemes több réteg favédőszerrel lekenni.

 

6. A kötéllétra fokait alulról többszörös, nagy csomók tartják.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Kikapcsolódás a kerti munka
Az AL-KO 100 új termékvariánssal (!) rukkol elő az idei évben, többek között lecserélve az összes benzines fűnyírót, illetve az összes szivattyút. A cél a még könnyebb kezelhetőség és kényelem minden szempontból. Cikkünkből valamennyi fontos részlet kiderül.


Ötletek
A törpe háza
A házhoz tartózó udvarban alakított ki Csernák Jenő Dabason egy örökzöldekből és kövekből álló kertrészletet, és abba egy kerti törpének is készített házikót egy farönkből.


Kert-balkon
Vízleeresztés könnyedén
Gondban volt P. Szabó Zoltán (Farmos), mert az esős időnek „hála” a kerti medencében jelentősen megnőtt a vízszint, a leeresztő rugós szelepet pedig tartósan fáradságos nyomva tartani.


Kert-balkon
Kerti tó építése egyszerűen
Egyre több családi ház hátsó udvarában tűnik fel a szépen ápolt gyepszőnyeg közepén egy kisebb-nagyobb tavacska. Ez érthető is, hiszen pihentető érzés mellette ejtőzni, elkészítéséhez pedig nem kell túl sok pénz, idő és energia, csak el kell határoznunk magunkat.


Kert-balkon

Építsünk tavat


Gép- és anyagújdonságok

Ezek lesznek a legmenőbb kerti trendek


Kert-balkon

Kerti kényelem


Ötletek

Kerti tó s. k.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság