hirdetésKerti játszótér kicsiknek és nagyoknak

Gyerkőc

Kerti játszótér kicsiknek és nagyoknak

Gyermekeik születése óta gondolkodott Veres Péter és felesége Gödön, hogy hová helyezzék a hintát a kerten belül.

Klasszikus, két nagy A betűt formázó hintaállványt nem akartak csinálni, mert túl sok helyet foglalt volna el apró kertrészükből, ráadásul igencsak megtörte volna a kert egységét. Ehelyett olyan megoldást kerestek, ami beleolvad a környezetébe, nem akadályozza a fűnyírást, folyamatosan a cseperedő gyerekek (és persze a felnőttek) igényeihez igazítható, és másra is tudják majd használni, pl. kiülőnek, sütögetőnek. Hosszas kutakodás, agyalás után Péter rátalált egy roppant egyszerűen kivitelezhető, mégis sokoldalúan felhasználható játszótér-megoldásra, amihez 8 db 3 méteres akácoszlopra volt szükség, és amit továbbgondolt. Az oszlopokat leháncsolta, megcsiszolta, majd feleségével megfelelően lekezelte kültéri gombaölővel. A szerkezet folyamatfotóinkon látható összeállítása után a gyerekekkel közösen színre festették az oszlopokat, majd száradás után már lehetett is a hintatartó csavarokat rögzíteni, a hintákat felrakni. Egy függőágynak is találtak helyet, kicsik és nagyok legnagyobb örömére. A játszótér azóta csimpaszkodó (tornász) gyűrűvel és kötéllétrával bővült, a tervek közt pedig csomós mászókötél, valamint mászható kötélháló felszerelése is szerepel.

 

1. A kérgezés és gombaölővel lekenés után következett az oszlopok helyének pontos kimérése és kialakítása lyukfúróval.

 

2. Az akác közismerten hosszan bírja a nedvességet, de földbe ásása előtt az alját lekenhetjük bitumennel.

 

3. Az oszlopok felállítás után, de még összecsavarozás előtt is kaptak egy réteg kültéri lazúrfestéket...

 

4. ...majd a vízszintes oszlopok fém stiftes-panelcsavaros rögzítésével vált teljessé a szerkezet.

 

5. A játszótér helyén az almafa alatt korábban madáretető állt, amit némi „renoválás” után visszahelyeztek a fa alá, de immáron rákerült a keret egyik – éppen ebből a célból túlnyúló – oszlopvégére.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Fűnyíró-teszt
A fűnyírók az utóbbi időben sokirányú fejlődést mutatnak, használatukat jelentősen megkönnyítő fejlesztéseket eszközölnek a gyártók. A vezeték nélküli elektromos fűnyírók egyelőre nem terjednek, a technológia még nem versenyképes a hagyományos modellekkel.


Gyerkőc
Kompakt játszótér
Egy balatoni nyaraló mellé építette Somos Roland (Szigetvár) ezt a kis játszóteret.


Ötletek
Ne hagyjuk, hogy eltűnjenek: így védhetjük meg a fecskéket
Az elmúlt években alaposan megcsappant a fecskeállomány Magyarországon. Hiányuk miatt a kártevő rovarok és szúnyogok is elszaporodtak. Épp ezért kell lépéseket tennünk védelmük érdekében.


Kert-balkon
Terasz akácoszlopokból
A rendelkezésére álló akácanyagból készítette ezt a ma nagyon sokak által kedvelt görbefa teraszt Apró János Szegeden.
Kert-balkon

Tavaszi metszés


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság