Faragj tököt Halloweenre

Gyerkőc

Faragj tököt Halloweenre

A gyerkőcökkel is jó móka nekiállni a munkának! 

Először is körkörös vonalban haladva vágd le a tök tetejét. Legalább akkora lyukat vágj, hogy beleférjen az öklöd. Vigyázz, a növény elég kemény, így valószínűleg egy igen éles, nagyobb késre vagy ágfűrészre lesz szükség a művelethez. Azért, hogy tökéletesen visszailleszkedjen majd a tök teteje, ne vágd teljesen kör alakúra, hanem inkább kissé szögletesre, hogy mindig megtaláld a kivágott darab eredeti pozícióját.

pumpkin-201102_960_720.jpg

Belezd ki a tököt egy nagyobb evőkanállal. Ehhez a feladathoz egy kicsit nagyobb erőbefektetésre is szükség lehet, mivel a tökben lévő magok és szálak eléggé ragaszkodnak helyükhöz.

pumpkin-1004967_960_720.jpg

Miután megbirkóztál a felesleges részek kikaparásával, rajzold fel a mintát. Ha biztos vagy magadban és rajztudásodban, egy alkoholos filccel rajzold közvetlen a tökre a tervezett arcot vagy motívumokat. De akár kis is nyomtathatod ki a kiválasztott mintát, és ragaszd a zöldségre a papírt. Ezután egy gombostű, rajzszög vagy bármilyen pici, éles eszköz segítségével jelöld végig a tök felületét a vonalak mentén. 

pumpkin-1004973_960_720.jpg

Óvatosan, kicsi mozdulatokkal haladva vágd ki a kis szúrt pontokkal megjelölt részeket. Ha egy darabon körbe értél, egyszerűen lökd azt ki belülről. A stabilabb eredmény és könnyebb munka érdekében kezdd a legkisebb lyukakkal és résekkel, és úgy haladj a nagyobbak felé.

pumpkin-1005032_960_720.jpg

Ha készen áll a kifaragott halloweeni töklámpás, tegyél bele elemmel működő mécseseket, fényfüzért vagy hagyományos mécseseket.

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Vajon létezik ideális fűnyírógép?
A fűnyíróválasztás aranyszabályai.


Kert-balkon
A fa új élete
A ház előtt kipusztult fa sorsán eltöprengve kezdett kerti tereprendezésbe Paál Zoltánné és családja Kisvárdán. Az eredmény utánzásra méltó.


Kert-balkon
A jó kert is fejben dől el
A kertek kialakításakor a természetet és az épített környezetet próbáljuk egységbe hozni. Méghozzá olyanba, hogy egy kényelmes, saját elképzelésünket megvalósító ugyanakkor a természet szépségét is érvényesülni engedő teret kapjunk. A növények persze fontosak, de abban, hogy kertünk a pihenés és a társasági, családi élet kényelmes központjaként működhessen, a gondos tervezésnek és a megfelelő építőelemeknek is fontos szerepe van.


Gép- és anyagújdonságok
Így neveld a pázsitodat!
Gyepszellőztetés és gyeplazítás: valódi wellness a gyep számára.


Gép- és anyagújdonságok

Tiszta levegőt az otthonunkba!
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság