Székek szuperhősöknek

Gyerkőc

Székek szuperhősöknek

A tanulás is jobban megy, ha a gyerek tudja, hogy szuperképessége van hozzá. Ajándékozzunk neki önbizalmat!

Amíg egy régi bútor mások számára értéktelen lom, addig Galuska Adrienn érdi olvasónk számára igazi érték. Így születnek keze alatt újjá az öreg bútorok a környezettudatosság jegyében.

 

Anyagszükséglet

- szalmiákszesz

- csiszolóvászon (a csiszolás kézzel történt)

- folyékony fa

- lignocolor festék: swarz, rot, snorkel blue, buttercup

- lakk

- maszkolószalag

 

1. A felhasznált bútorok közül a két szék az ötvenes évekből származik. A háttámlája mindkettőnek elég viseltes volt, először azokat kellett rendbe tenni.

 

2. a székekről és az asztalról Adrienn a már korábbiakban lemállott részeket eltávolította, folyékony fával kipótolta és lecsiszolta, hogy a felület a lehető leghomogénebb legyen, mert erre a részre került a minta és itt a felületnek nagyon szépnek kellett lennie.

 

3. Ezután a felületet szalmiákszesszel zsírtalanította. Alapozót nem használt, egyből elkezdte a festést. Kézzel megrajzolta a mintát, majd maszkolószalaggal körberagasztotta. Batman denevérjelvénye körül itt még látszik a fatapasz.

 

4. Következett a festés, majd a felületet obi lakkal zárta. A székek tetejére kivágott egy kartonpapírt, rátette a szivacsot, textillel bevonta és ráragasztotta az egészet ragasztópisztollyal a szék ülőfelületére.

 

5. A tanulóasztal is hasonlóan készült, persze párna nélkül.

 

6. Superman széke véletlenül éppen karácsonyra készült el.

 

7. A szuperhősök is leülnek néha – tanulni vagy ebédelni.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Kisasztal készítése autógumiból
A használt autógumit nem feltétlenül kell kidobni vagy újrafutóztatni – eredetibb módon is újrahasznosíthatjuk.


Otthon-bútor
Ládalábú íróasztal
Ha szükséges, egy vérbeli barkácsoló több különleges szempont figyelembevételével is szemrevaló és igen jól használható tárgyat, pl. bútort tud készíteni. Így történt ez ebben az esetben is.


Ötletek
Forgóasztal felújítva
Keresztmamája hagyatékában találta ezt az asztalt Balogh Mariann Budapesten. Nagyon megtetszett neki, kidobni, elajándékozni nem akarta, hanem azonnal nekilátott felújítani.


Ötletek
Variációk szélezetlen deszkára
Egyre több helyen tűnnek fel szélezetlen akácdeszkából készült kerítések, kapuk, hiszen a rusztikus hatás mellett abban is biztosak lehetünk, hogy strapabíró és időtálló lesz a szerkezet.
Otthon-bútor

Békebeli konyhaasztal


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság