hirdetésSzékek szuperhősöknek

Gyerkőc

Székek szuperhősöknek

A tanulás is jobban megy, ha a gyerek tudja, hogy szuperképessége van hozzá. Ajándékozzunk neki önbizalmat!

Amíg egy régi bútor mások számára értéktelen lom, addig Galuska Adrienn érdi olvasónk számára igazi érték. Így születnek keze alatt újjá az öreg bútorok a környezettudatosság jegyében.

 

Anyagszükséglet

- szalmiákszesz

- csiszolóvászon (a csiszolás kézzel történt)

- folyékony fa

- lignocolor festék: swarz, rot, snorkel blue, buttercup

- lakk

- maszkolószalag

 

1. A felhasznált bútorok közül a két szék az ötvenes évekből származik. A háttámlája mindkettőnek elég viseltes volt, először azokat kellett rendbe tenni.

 

2. a székekről és az asztalról Adrienn a már korábbiakban lemállott részeket eltávolította, folyékony fával kipótolta és lecsiszolta, hogy a felület a lehető leghomogénebb legyen, mert erre a részre került a minta és itt a felületnek nagyon szépnek kellett lennie.

 

3. Ezután a felületet szalmiákszesszel zsírtalanította. Alapozót nem használt, egyből elkezdte a festést. Kézzel megrajzolta a mintát, majd maszkolószalaggal körberagasztotta. Batman denevérjelvénye körül itt még látszik a fatapasz.

 

4. Következett a festés, majd a felületet obi lakkal zárta. A székek tetejére kivágott egy kartonpapírt, rátette a szivacsot, textillel bevonta és ráragasztotta az egészet ragasztópisztollyal a szék ülőfelületére.

 

5. A tanulóasztal is hasonlóan készült, persze párna nélkül.

 

6. Superman széke véletlenül éppen karácsonyra készült el.

 

7. A szuperhősök is leülnek néha – tanulni vagy ebédelni.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti kényelem
Nyáron a társasági élet, grillparti, kerti sütögetés helye a terasz, a kert, netán a balkon. A kényelmet pedig a megfelelő kerti bútor, asztal és székek biztosítják, de bármilyen anyagú vagy formájú kerti bútort válasszunk is, legfőbb szempont a kényelem mellett a tartósság.


Ötletek
Mini étkező és bárpult
Egy kis alapterületű lakásban minden talpalatnyi helyre szükség van. Fantáziával és némi számolgatással frappáns és takarékos megoldások születhetnek.


Ötletek
Ebédlőasztalból zsúrkocsi
Egy nagyjából 25 éves ebédlőasztalból készített zsúrkocsit Batári Mária Budapesten. A barkácsoláshoz szükséges eszközöket a bátyja biztosította a projekthez.


Ötletek
Állítható segédtartók
Amikor barkácsolás közben hosszabb munkadarabbal kellett dolgoznia Szakács Istvánnak (Dabas), felmerült az a probléma, hogy a munkaasztalon megbillent a hosszabb fa vagy fém munkadarab.


Gép- és anyagújdonságok

Asztali flex
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság