hirdetésStabil emeletes ágy

Gyerkőc

Stabil emeletes ágy

Két gyerek, egy gyerekszoba – nyilván sokak számára ismerős élethelyzet. Egy emeletes ágy azonban jó időre megoldja a dolgot, és még csak nem is kerül sokba, ha magunk készítjük.

Eljött az ideje Kugli Rolandéknál is, hogy két kisebbik gyermekük egy szobába költözzön, de a szoba mérete alternatív megoldás kimunkálását tette szükségessé. Végül emeletes ágy mellett döntöttek.

Roland hozzájutott néhány gépládához...

Azokat szétszedte alapanyagnak...

...majd pár órányi rajzolgatás, méricskélés, méretre vágás és csiszolás után elkezdődött a felnőtt legó.

Először az alsó ágykeretet szerelte össze, a falra és a külső sarkot tartó oszloplábhoz (figyeljük meg a keret alsó részére erősített léceket, amelyek a matrac alatti fekvőfelületet tartják majd).

Ezután a felső keret került sorra – ha a végleges rögzítés előtt több helyen is meg kell tartani és kivízszintezni egy-két deszkát, "harmadik és negyedik kéznek" nagyon jól megteszi két pillanatszorító, a képen látható módon.

Roland ezután megépítette a létrát, majd helyére csavarozta a véletlen lepottyanás ellen védő léceket és a másik támasztólábat.

Ezután állította be a méretre vágott fekvőfelületeket (a jobb szellőzés érdekében érdemes őket többhelyütt átfurkálni, ha pedig csak léceink vannak, akkor a matracot két redőnygurtnira felszögezett lécsor is tarthatja).

A képen látszik a végeredmény, amit a gyerekek örömmel vettek birtokba.

Végül pedig a falra puha szövetből készült, tárolózsebekkel ellátott, könnyen levehető és kimosható, a fal hűvösétől védő meleg falvédő került.

A szerkezet azóta is nagy népszerűségnek örvend a csemeték körében.

És íme, a végeredmény teljes látképe. Beletelik néhány évbe, míg az ifjak teljes hosszában használni fogják.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Az újHÁZ Centrum idén is MagyarBrands-díjas
Kiváló Üzleti Márka kategóriában 2016-ban is elnyerte a Magyar Brand címet az újHÁZ Centrum.


Ötletek
Fagymentes, mégis használható kerti csap
A kerti csapokat télen lezárni, vízteleníteni kell. Vonatkozik ez a ház külső falán levő csapra is. Ugyanakkor télen is sokszor előfordul, hogy a kertben vizet szeretnénk venni, de a csapok újbóli kinyitása bonyolult.


Gép- és anyagújdonságok
Diego: úttörőből régióvezető
Úttörőből lett a régió egyik legnagyobb magyar központú franchise hálózata a Diego, amelynek üzletfilozófiája, hogy a vevők is és a vállalkozók is nyerjenek.


Hírek
Puskás Ferenc Stadion
Ahogy közeledik a tervezett átadás egyre látványosabb mind kinézetében mind pedig funkcióiban is ez a gigantikus építkezés.
Gép- és anyagújdonságok

Kellő páratartalom = élhető otthon


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság