hirdetésFalra akasztható gyerekcipő-tároló

Gyerkőc

Falra akasztható gyerekcipő-tároló

Ősszel-télen a csizmák és hótaposók, tavasszal-nyáron pedig a szandálok és félcipők „lakják be” az előszobát – mindig helyhiánnyal küzdünk, főleg ami a gyerek lábbelijeit illeti. 

A gyerekek cipőit általában a felnőtteké mellett tároljuk az előszoba cipősszekrényében, csakhogy ezeket nem az apró lábbelikhez méretezték. A falra akasztható cipőtároló több szempontból is megoldást jelent: helyet takarítunk meg vele, nem kell alatta feltakarítani, első pillantásra átlátható a cipőkollekció, és nem utolsó sorban vidám látvány!

Anyagszükséglet

25×200 mm-es fenyőlécből vagy rétegelt lemezből

• 3 db 110 cm hosszú függőleges elem (A) • 4 db 87,5 cm hosszú vízszintes polc (B) • faragasztó • 2 db L-vas a felfüggesztéshez • 8 db csavar és dübel

Lépésről lépésre

1. A rajzon látható méretezés alapján jelöljük fel a deszkákra a kivágandó részeket.

2. Kézi- vagy dekopírfűrésszel 10 cm hosszan vágjuk be a deszkákat a jelölések mentén, majd vésővel távolítsuk el a fölösleges faanyagot.

3. Ráspollyal, majd csiszolópapírral simítsuk le a felületet. Ezt azért is szükséges figyelmesen végeznünk, hogy védjük gyermekeink kezét a szálkától.

4. Az illesztéseket kenjük le faragasztóval, nyomjuk egymáshoz az elemeket, a kinyomódott ragasztót pedig nedves ronggyal töröljük le.

5. A ragasztó száradása után fessük vagy lazúrozzuk le tetszés szerinti színűre a polcot, ezzel növeljük tartósságát, egyszerűsítjük tisztíthatóságát.

6. A falra 4 lyukú L vassal rögzíthetjük. A csavar és dübel mérete attól függ, milyen falfelületre kerül a polc és mekkora súlyt hordoz majd.

7. Íme a kész bútordarab. Ha polcunkat nem akarjuk színesre festeni, akkor csiszolás után alkalmazzunk vizes pácolást, majd a lakkozáshoz használjunk színtelen bútorlakkot.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A sörkert hőszigetelése
Hamarosan a Knauf Insulation magyar piacot is kiszolgáló gyáregysége is átáll a környezetbarát Ecose kőzetgyapot termékcsalád gyártására.


Szerszám-anyag
Biztonságos biciklitároló készítése
A többség egészen addig kerékpározik, míg nem lesz nagyon csípős a hideg. De a kerékpárokat addig is és azután is tárolni kell valahol – lakásban, melléképületben vagy garázsban. Íme egy ötletes megoldás.


Ötletek
Bambuszpolc
A polc elkészítése szükségszerű volt, amikor új, bútorozatlan albérletbe költözött párjával Andráska Béla Budapesten.


Otthon-bútor
Függőpolc házilag
Berky Alexandra készítette ezt a csajos kis függőpolcot. Tarts vele és barkácsolj egyet te is! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és helyes kis dísze lesz a lakásnak. 


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság