Autóspolc a gyerekszobába

Gyerkőc

Autóspolc a gyerekszobába

Néhány órai munkával színes autóra hasonlító polcot készítettünk a gyerekszobába, amelyre örömmel teszi majd fel a gyerek az iskolai könyveit, cuccait. Minimális ráfordítással, egy kétszázhúsz centis deszkát és néhány apróságot felhasználva készítettük ezt a hasznos ajándékot.

Anyagszükséglet

20 mm vastag fenyődeszkából

• 2 db 500×200 mm-es oldalfal • 1 db 600× 80 cm-es kereszttartó • 1 db 600×200 felső polc • 1 db 600×120 alsó polc • 12 db 80-as fatipli • minimális festék két színben • maradék parafa anyag vagy furnérlemez

Így készül a polc

Kimértük az oldalak és polcok hosszát, méretre vágtuk őket, majd felvázoltuk az oldalfalakat adó deszkalapra egy autó körvonalait.

A berajzolt vonalak mentén szúrófűrésszel kivágtuk az autóformát és rámásoltuk egy újabb lapra, majd azt is körbevágtuk.

Előbb géppel, majd pedig kézzel – 80-as csiszolóvászonnal – alaposan legömbölyítettük minden elem éleit, sarkait.

Az elemeket összekötő fatipliknek 8-as fafúróval csináltunk helyet, ügyelve a lyukak és a tiplik pontos találkozására.

Gyerekbarát festékkel (pl. Biopin vagy vizes fapác), egyszer-kétszer vékonyan átkentük a polc elemeit. Tartós használat esetén érdemes le is lakkozni.

Az elemeket összeillesztettük, a tipliket Pálma faragasztóval alaposan bekentük, így rögzítettük őket egymáshoz.

Hogy játékosságot vigyünk a munkába, apró kiegészítőket vághatunk ki 3 mm vastag parafából vagy furnérból és azt ragasztottuk a deszkára.

És íme a végeredmény: a fiúszoba praktikus dísze.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Ajtóból polc
Fölöslegessé vált egy ajtónyílás Dén Jánoséknál, Tasson. Ez azonban nem jelenti azt, hogy funkciótlanná is: a tok kibontása után kisméretű téglával fel lett falazva és az áram, valamint a tévékábel a helyére lett vezetve.


Gyerkőc
Pajkos póni
Feleségével beszélgetve jutott arra az elhatározásra Werstroh János (Pécs), hogy elkészíti a pónit – születendő gyermekeik örömüket lelik majd benne.


Ötletek
Igazi ékszerdoboz
Mivel párjának mindig gondot okozott az ékszerek megfelelő tárolása, Ferincz Zoltán Bakon végül saját kezébe vette az ügyet.


Kert-balkon
Lugas az erkélyen
Íme egy hely, ahol mindenki szívesen megpihen: erre az egyszerűen elkészíthető padot keretező polcra teheted gyógy- és fűszernövényeinket vagy a különböző színű, illatozó rózsákkal teli virágtartókat.
Ötletek

Egyedi zuhanyzó


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság