Gyep helyett: öt csodás talajtakaró növény

csináld magad

Gyep helyett: öt csodás talajtakaró növény

Ha nem kedveled a fűnyírást vagy szeretnéd, ha gyep helyett inkább virágszőnyeg borítaná a kertedet, szerezd be a következő növényeket, amelyekből csodás talajtakaró válhat!

Árnyékliliom

Az árnyékliliom egyik legnagyobb előnye, hogy bátran ültethetjük a kert árnyékos részébe is, beéri kevés napfénnyel is. Emellett talajtakaróként is remekül funkcionál, méretes leveleinek köszönhetően meggátolja a gyomosodást. Virágozni is szokott, fehér és lilás árnyalatú virágai igen szépek.

Pázsitviola

A pázsitviola az egyik legnépszerűbb kerti növény. Nem is csodálkozunk rajta, hiszen folyamatosan virágzik, igazi lilás-kékes virágszőnyeget varázsol az udvarra. Sziklakertbe vagy a járdaszegélyhez is ültethetjük.

pazsitviola-696451_1920.jpg

Kék csenkesz

Kedveli a napsütötte helyeket és jól tűri a szárazságot is a kék csenkesz. Dekoratív díszfű: hosszúkás, kékeszöld leveleivel párnát képez és remekül mutat a többi színes virág mellett.

Erdei borostyán

A borostyán kúszónövény, többnyire a házak falára, kerítésre szokták felfuttatni, ugyanakkor talajtakaró növényként is ismert. Levelei nagyon mutatósak, szívformájúak, közöttük biztosan nem fog kinőni a gyom.

ivy-3519431_1920.jpg

Tűzeső

A tűzesőnek már a bíborszínben pompázó levelei is nagyon szépek, ha pedig kinyílnak harangalakú rózsaszín virágai, a kert ékévé válik. Kiváló talajtakaró növény, de akár cserépben is nevelhető.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Tárcsagrill készítése
Többfunkciós kerti tárcsagrillt készített Erdei Imre Püspökladányon. Főbb funkciói:


Gyerkőc
Kerti kunyhó a gyerekeknek
Óvodás és 2. osztályos fiaival közösen épített Mészáros Bence kerti kunyhót, amihez nagyrészt már meglévő, de kidobásra ítélt fa és fém alkatrészeket használtak fel.


csináld magad
Készíts kerti utat: az olcsóbb verziótól a drágábbig
A kerti utak nemcsak dekoratívak, hanem nagyon praktikusak is, hiszen eső után sem leszünk nyakig sárosak, ha mondjuk el akarunk jutni a tárolóhoz vagy a melléképülethez. Építhetjük olcsó és drága alapanyagokból is, csak a pénztárcánktól függ, melyiket választjuk. Cikkünkben adunk hozzá egy kis inspirációt!


csináld magad
Óvatosan ezekkel a kerti növényekkel: mind mérgezőek
Ha kisgyermeked van, érdemes jobban átgondolnod, milyen növényekkel díszíted a kertedet. Vannak ugyanis olyanok, amelyek mérgezőek: súlyos következményekkel járhat, ha a kicsik megrágcsálják leveleit, virágait.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság