Hangulatvilágítás odakint: saját készítésű kerti lámpások

csináld magad

Hangulatvilágítás odakint: saját készítésű kerti lámpások

A nyáresti kinti ücsörgéseket, beszélgetéseket még hangulatosabbá tehetjük kültéri lámpásokkal, amelyeket mi magunk is elkészíthetünk.

Fényfüzér

Lécekből szögelj össze egy ötágú csillagot, majd szögek segítségével rögzíts hozzá fényfüzért. Így akaszd fel egy fára vagy állítsd az erkély egyik falához.

A kisebb méretű fényfüzért felhasználhatod úgy is, hogy ráerősíted egy locsolókannára, a kannát pedig felakasztod a virágágyás fölé. Dekorációként is nagyon mutatós.

Szolárlámpa

Kedvelt kültéri dekoráció a cserepekből készített mini világítótorony. Csak ragassz egymásra néhány cserepet és a tetejükre tegyél szolárlámpát vagy dekoratív mécsestartót.

A négyszög alakú szolárlámpát akár egy-egy színesre festett faoszlop tetejére is ragaszthatod.

Mécses

A klasszikus mécsesről sem szabad megfeledkeznünk, csodás dekoráció válhat belőle, ha beleteszed egy olyan befőttesüvegbe, amelynek az oldalára virágmintás szalvétát ragasztottál.

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Hangulatvilágítás saját lampionnal
Meghittebbé teheted az estéket, ha villany helyett mécsest gyújtunk. Ezzel a könnyen elkészíthető lampionnal pedig még szebbé teheted az élményt.


Ötletek
Tíz izgalmas felhasználási módja a szolárlámpának
A szolárlámpák remekül mutatnak sorban beleszúrva a földbe a járda mellett, de ha egy kicsit kreatívak vagyunk, ennél is jobb megoldásokkal dobhatjuk fel kertünket. Mutatjuk, hogyan használhatjuk még fel ezeket az aprócska lámpákat.


Szerszám-anyag
Hangulatvilágítás újrahasznosítással
Egyedi „fáklyát” készített Jenei Ferenc Nagydorogon, amely több célra is megfelel: díszít, világít, romantikus hangulatot áraszt.


Ötletek
Beltéri csobogó hangulatvilágítással
Csobogó beépítésével oldotta meg Kinsztler Zoltán Kiskunhalason a télikert növényeinek párásítását, egyben az esti hangulatvilágítás lehetőségét is megteremtve.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság