Játszótér otthon: te magad is megépítheted

csináld magad

Játszótér otthon: te magad is megépítheted

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a játszótér közelében lakhat. Márpedig a gyerekek imádnak hintázni, csúzdázni. Egy egyszerűbb játszótér megépítése nem túl hosszú folyamat, ha van nagyobb kertünk, érdemes vele megpróbálkozni. Amire nagyon oda kell figyelni, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen! Olvasónk, Szivósné Haszák Marianna megmutatta nekünk, ők hogyan csinálták!

Mariannék akácos erdejének gyérítése után sok kivágott vékonyabb farönk állt rendelkezésre. Kétkézvonóval leháncsolta őket.

hinta2.jpg

Ezután hagyták a rönköket néhány napig száradni. Mariann száradás után csiszolópapírral átcsiszolta, majd lazúrral lefestette őket.

2_1558530433_3291_2.orig.jpg

Végül méretre vágták és összeállították az elemeket. Marianna a neten talált egy mintát, ami megtetszett neki, az alapján készítették a szerkezetet.

hinta4.jpg

A rönkök bizony nehezek voltak és egyedül nehéz volt őket pakolgatni. De szerencsére a végső összeszerelésre eljöttek segíteni a barátaik is.

hinta5.jpg

A hely adott volt a ház mögött. Az eső ugyan sokszor közbeszólt, ami kicsit megnehezítette a munkát, de végül befejezték az összeszerelést.

hinta6.jpg
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Színpompás sziklakert
Készíts sziklakertet egyszerűen. 


Gép- és anyagújdonságok
Van, amin nem éri meg spórolni
Rémlik a három kismalac meséje? Az egyik szalmából, a másik fából, a harmadik téglából épült házzal igyekezett távol tartani a farkast – természetesen az utóbbi járt sikerrel. Hogy mi ebből a tanulság? Nem elég, ha áll a ház, nagyon is fontos, miből épül.


Kert-balkon
Kerti tó építése egyszerűen
Egyre több családi ház hátsó udvarában tűnik fel a szépen ápolt gyepszőnyeg közepén egy kisebb-nagyobb tavacska. Ez érthető is, hiszen pihentető érzés mellette ejtőzni, elkészítéséhez pedig nem kell túl sok pénz, idő és energia, csak el kell határoznunk magunkat.


Gép- és anyagújdonságok
Tudatos tervezéssel nem stressz a felújítás
Az építkezés vagy felújítás akkor könnyű, ha előre tervezünk és felkészülünk az eshetőségekre.
Otthon-bútor

Kincsesláda


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság