Óvatosan ezekkel a kerti növényekkel: mind mérgezőek

csináld magad

Óvatosan ezekkel a kerti növényekkel: mind mérgezőek

Ha kisgyermeked van, érdemes jobban átgondolnod, milyen növényekkel díszíted a kertedet. Vannak ugyanis olyanok, amelyek mérgezőek: súlyos következményekkel járhat, ha a kicsik megrágcsálják leveleit, virágait.

Közönséges tiszafa

A tiszafáról valószínűleg sokan tudják, hogy mérgező. Elfogyasztva görcsöket és bénulást okoz, nagy mennyiségben pedig szívelégtelenséget. Csupán a magját körülvevő piros burok nem mérgező, ezt a madarak szívesen csipegetik.

Rebarbara

A rebarbara levélnyele nagyszerűen felhasználható a konyhában, isteni pite vagy kompót készíthető belőle. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a többi része mérgező, nagy mennyiségben elfogyasztva a levelét, halált is okozhat.

rhubarb-5155214_1920.jpg

Hortenzia

Bármennyire is szép a hortenzia, nem jó ötlet kisgyerekek mellett tartani, ugyanis hasmenést, hányást és ájulást okozhat, ha véletlenül a kicsik elfogyasztják a növény ciánt tartalmazó virágait.

Leander

Jobb, ha a leanderrel is óvatosak vagyunk, virágjának elfogyasztása már kis mértékben is mérgezést és halált is okozhat. Ugyanez jellemző a trombitavirágra is.

Gyöngyvirág

Sajnos minden tavasszal problémát okoz, hogy az emberek az erdőben - a hasonló levelük miatt - összekeverik a medvehagymát a gyöngyvirággal. Utóbbi ugyanis mérgező, hányást, hasmenést okoz, súlyosabb esetben pedig halált.

lily-of-the-valley-5109876_1920.jpg

Gyűszűvirág

Nagyon szép látványt nyújt a lilás színben pompázó gyűszűvirág, ám érdemes óvatosnak lenni vele, mert virága mérgező, könnyen szívleállást okozhat.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Rendhagyó virágtartók a kertben: zseniális megoldások
Virágtartó mindenből lehet! Ezt bizonyítják azok a fotók is, amelyeket cikkünkben összegyűjtöttünk. Ha van otthon egy feleslegessé vált talicskád vagy egy kopott bakancsod, ne dobd ki: ültess bele virágokat! Kerted kuriózuma lesz belőle.


Ötletek
A nyugalom szigete
Mintegy hét évet ölel át az a munka, amellyel Merl László létrehozta ezt az előkertet Budapesten.


Kert-balkon
Téglakő ülőgarnitúra a teraszra
A teraszra készített különleges kiülőt és bográcsolót Dancs Frigyes Taksonyban.


Kert-balkon
Kerti virágtartó raklapból
Sokak számára rendelkezésre álló, viszonylag olcsó alapanyagból készített többféle méretű virágtartót a kertbe Rajna János.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság