Természetes megoldások vakond ellen

csináld magad

Természetes megoldások vakond ellen

A vakond kellemetlen vendégnek számít a kertekben: túrásaival nemcsak az összképen ront, hanem a növények gyökereit is tönkreteszi, így azok elpusztulnak. Mivel védett állatról van szó, tilos bántani, semmiképp ne használj olyan eszközöket, amelyek árthatnak neki, de szerencsére létezik néhány humánus módszer a távoltartásukra. Vásárolhatsz bolti vakondriasztót, de jól bevált házi praktikákat is bevethetsz ellenük.

Kávézacc

Az egyik legbarátságosabb módszer a vakond távoltartására, ha a járatába szórsz egy adag kávézaccot. Szinte biztos, hogy arra többé nem fog menni, ugyanis ki nem állhatja az illatát. Ha nem kávézol, próbálkozhatsz borssal, fokhagymagerezdekkel, sőt savanyúság levével is.

Sörösüveg

A vakondot nemcsak bizonyos illatok, hanem a hangok is riasztják. Bevált módszer, hogy beleásunk a földbe néhány hosszú nyakú üres sörösüveget. A szája legyen kifelé, így ha a szél belefúj, olyan hangokat idéz elő a föld mélyében, hogy a kis állatnak nem lesz kedve többé odamenni.

animal-1347755_1920.jpg

Hagyd szabadon a lyukat

A vakond a huzatot sem kedveli, így érdemes megpróbálkoznod azzal, hogy lesöpröd a vakondtúrás tetejét és szabadon hagyod a járatát. Be fog fújni rajta a szél és emiatt inkább elkerüli a kertet.

Olajos rongy

Itass át egy rongydarabot petróleummal vagy gázolajjal és tömd a vakond járatába. A kellemetlen illattól biztosan menekülőre fogja.

Vakondűző fű

Ültess kertedbe vakondűző füvet. Ahogyan a neve is elárulja, ezeket a növényeket biztosan nem fogják megközelíteni az állatok, nem szeretik ugyanis az illatát.

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Falikút az erkélyen
Ráadásul nem is akármilyen falikút: a virágok öntözéséhez legmegfelelőbb folyadék – esővíz folyik belőle.


Gyerkőc
Kerti kunyhó a gyerekeknek
Óvodás és 2. osztályos fiaival közösen épített Mészáros Bence kerti kunyhót, amihez nagyrészt már meglévő, de kidobásra ítélt fa és fém alkatrészeket használtak fel.


Kert-balkon
Madáretető zöldtetővel
Volt a kertben egy régi etető, de már eléggé elgyötört volt – szeretett volna helyette egy szépet Biró Szilvia (Ráckeve). Ezért nekiállt, és elkészítette.


Kert-balkon
Tavaszi metszés
A tavasz közeledtével a fagymentes, enyhe napokon már hozzáláthatsz a gyümölcsfák metszéséhez, ápolásához is.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság