Szenzációs trükkök otthoni kertészkedéshez

csináld magad

Szenzációs trükkök otthoni kertészkedéshez

Szeretsz otthon kertészkedni? Nincs kerted, de nagyon szereted a szobanövényeket? Cikkünkben most mutatunk néhány zseniális trükköt, amely a virágaidnak is tetszeni fog.

Banánt a cserépbe

Szúrj ki egy banánt középen és a lyukba tegyél egy fiatal, gyökerező hajtást. Így ültesd bele egy cserépbe. A banánban lévő kálium nagyon fontos tápanyag a növény szánára, jót tesz a fejlődése szempontjából.

Ültess teafilterbe

A teafiltert vedd k a bögréből, majd tegyél a közepébe magot, például egy babszemet. A teában lévő nitrogénnek köszönhetően hamarosan kicsírázik és elültetheted a palántát.

tea-bags-3836347_1920.jpg

DIY növényfuttató akasztóból

Ha van futónövényed, de ötleted sincs, mire futtathatnád fel otthon, készíts futtatót. Húzd szét négyzet alakúra a drót ruhaakasztót és ezeket illeszd össze. Akaszd fel a falra és erre futtasd a növényt.

Szivacs a cserépbe

Ültesd el úgy a szobanövényedet, hogy a cserépbe, a virágföld mellé elhelyezel egy szivacsdarabot. A szivacs felszívja majd a vizet, ezáltal sokáig nedves lesz majd a föld.

Hasznos alufólia

Hajtogass össze alufóliát, majd egy hurkapálca vagy jégkrémpálcika segítségével szúrd a virág földjébe. Az alufólia visszaveri az ablakból érkező fényt, így a virág is több fényt fog kapni, ami segíti fejlődését.

Még több szenzációs ötletért nézd meg a videót!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Best Buy Award díjas lett a Terrán
Új arculatot vezet be a magyar tulajdonban levő tetőcserépgyártó.


Ötletek
Előzzük meg a viharkárokat!
Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a két kulcsszó a minőség és a hozzáértés – ezeket kell szem előtt tartanunk, amikor tetőcserepet vásárolunk.


Gép- és anyagújdonságok
Extra viharálló tetőcserép
Az idei Construma egyik díjazottja a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. Synus tetőcserepe.


Szerszám-anyag
A cserépkályha reneszánsza
Ki ne vágyna egy hűvös, téli estén hozzásimulni a meleget sugárzó kályhacsempékhez? A cserépkályhával való fűtés egyesek számára kissé elavultnak tűnik, pedig a gázkonvektorral vagy az elektromos fűtéssel felveszi a versenyt. Kiváló hőtartó, illetve hőleadó képessége a mai energiaárakat figyelembe véve nem elhanyagolható szempont.


Gép- és anyagújdonságok

Tetőfedő anyagok versenye
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság