Egyedi darab az otthonodban: készíts rongyszőnyeget

csináld magad

Egyedi darab az otthonodban: készíts rongyszőnyeget

Otthonunk egyik különlegessége lehet egy saját magunk által készített szőnyeg. Csupán egy keretet kell készíteni hozzá, és indulhat a szövés!

Hasznosítsd újra a régi ruhákat

A rongyszőnyeg elkészítéséhez első lépésben gyűjtsd össze az alapanyagot. Ehhez tökéletes lehet néhány már nem használt textilanyag. Ezeket szabdald nagyjából ugyanolyan vastagságú szalagokra, majd ezeket csomózd össze, hogy egy hosszú fonalat kapj. Gombolyagot is készítetsz belőle, így könnyebb lesz vele bánni a későbbiekben.

Ha ez megvan, szükség lesz a keretre. Ehhez szögelj össze négy vastag lécet és a szemben lévő két oldalára szögelj szövegeket egymástól egy-két centiméter távolságra. Ezután az egyik gombolyagot húzd át a kereten úgy, hogy megakasztod a fonalat a szögekben. A két széléhez rögzíthetsz egy-egy egyenes pálcát is, hogy a szőnyeg közepe is egyenes maradjon, ne húzódjon össze. Ezután kezdődhet a szövés: keresztben húzd át rajtuk a többi textilanyagot a videón látható módon. Végül az egészet emeld le óvatosan a keretről.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Kreatív megoldások: így készíts gyümölcsládából cipőtárolót
Itt az ideje, hogy kibontakoztassuk kreativitásunkat! Néhány kidobásra szánt gyümölcsládából vagy raklapból egy kis felújítással csodás bútorokat készíthetünk. Mutatjuk, hogyan!


Gyerkőc
Diy hóemberek
A téli szünetben végre együtt barkácsolhattok, kézműveskedhettek a gyerkőccel!


csináld magad
Raklapból virágláda: így csináld
Ha van otthon egy felesleges raklapunk, hasznosítsuk újra! Számtalan bútor vagy dekorációs tárgy készíthető belőle. Cikkünkben most azt mutatjuk meg, hogyan varázsolhatunk belőle virágládát.


csináld magad
Így lesz az unalmas reggeliző tálcából absztrakt műalkotás
Dekoráljuk ki unalmassá vált reggeliző fatálcánkat: csak egy kis festés és akár egy modern műalkotás is válhat belőle. Még csak különleges tehetség sem kell hozzá.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság