Ültess avokádót: így lesz belőle szobanövény

csináld magad

Ültess avokádót: így lesz belőle szobanövény

Avokádót nevelni otthon? Nem, egyáltalán nem őrültség. Ha elültetjük a magját, csodaszép szobanövény válhat belőle.

Néhány hét alatt kihajt

Ha felvágtad az avokádót, a magját mosd meg és tedd egy vízzel teli pohárba. Cseréld benne gyakran a vizet és néhány hét múlva a mag meg fog repedni. Ezután jöhet az ültetés: végy egy virágcserepet, szórj bele virágföldet és tedd bele a magot úgy, hogy a hegyesebb végével nézzen felfelé. Kicsit locsold meg és légy türelmes: hamarosan ki fog bújni a hajtás.

Így neveljük

Ami a növény további gondozását illeti, mindenképp napos helyre tegyük, ugyanis nagyon igényli a napfényt. Szereti, ha nedves a talaja, de azért ne pangjon alatta a víz. Ne feledkezzünk meg a tápoldatozásról sem, és évente egyszer érdemes átültetni. Ha nem akarjuk, hogy túl magasabbra nőjön, vágjuk vissza. Egy idő után érdemes kivinni a szabadba, a friss levegőn érzi leginkább jól magát, és így akár teremhet is.

avocado-1488561_1920.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Szobanövények téli gondozása
A tél sok megpróbáltatásnak teszi ki szobanövényeket. Ahhoz, hogy megóvd őket a pusztulástól, néhány dologra jobban oda kell figyelni, mint a többi évszakban. 


Ötletek
Ne hagyd, hogy lelegeljék a veteményest: így tartsd távol a csigákat
A csiga a kertészek rémálma, ami teljesen érthető: ki örülne annak, ha az aprólékos, hosszan tartó munkájának eredményét mind lelegelnék a kártevők… Szerencsére léteznek bőven módszerek arra, hogyan lehet őket távol tartani a veteményestől.


Szerszám-anyag
Corax Bio: újdonság a növényápolásban
Már nem zöldebb a szomszéd kertje! CoraxBio néven új, a lakosságnak és kiskerttulajdonosoknak szánt termékcsaláddal jelent meg a piacon a Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. A 2004 óta működő cég korábban elsősorban az agrárium, a nagytermelők, professzionális felhasználók számára készített környezetkímélő növényvédő szereket és műtrágyákat.


csináld magad
Növessz új növényt a maradékból
Vannak olyan növények, amelyek bármikor újratermeszthetőek. Minek dobnád ki például a zeller alsó részét, ha vízbe téve napokon belül kihajt és hamarosan újra fogyaszthatod? Mutatunk néhány tippet otthoni kertészkedéshez!








Kert-balkon

Mini kertgazdaság






Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.



Fizessen elő digitálisan!





ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság