hirdetésÍgy fess nyáron! Tippek, tanácsok a tökéletes végeredményért

csináld magad

Így fess nyáron! Tippek, tanácsok a tökéletes végeredményért

A festési munkákat tavasszal vagy ősszel szokás elvégezni, többek között a kedvező hőmérséklet miatt. Aki mégis nyárra időzíti a felújításokat, legyen körültekintő, hisz a különböző festékanyagoknak nem kedvez a nagy meleg. Bár valóban nehezebb tökéletes eredményt elérni, fontos, hogy ne essünk kétségbe! A következő tanácsok megfogadásával sikeres lesz a munka hőség idején is!

Festés beltéren

25 °C felett mindenképp siessünk az előkészítő munkálatokkal, ugyanis gyorsabban köt és szárad minden vizes bázisú anyag, így a glettanyag is. Egyszerre mindig csak kisebb mennyiségű glettet keverjünk be, hisz ilyenkor a simítóanyag gyorsan beleköthet a vödörbe, amit így már nem fogunk tudni felhasználni.

kep_1 (5).jpg

A festéssel is iparkodni kell a nagy melegben, mert ilyenkor, ahogy a mesterek mondják, „gyorsabban húz” a festék. – A javasolt hígítási arányt a dobozon olvasható utasítás szerint kövessük. Lendületes, hosszú húzásokkal fessük a falakat és legyen bőven festék a hengeren vagy az ecseten. Így elkerülhetjük az egyik tipikus hibát, hogy szálkás, sufnis (csíkos, foltos) legyen a festett falfelület – tanácsolja Podmaniczki Attila.

Hatásos trükk, ha közvetlenül festés előtt felmosunk, ezzel növelhetjük a helyiség páratartalmát, így lassabban szárad a festék. A szellőztetést viszont kerüljük, mert ezzel csak gyorsítjuk a festék száradását.

Vakolás kültéren

Ha nyáron kell dolgoznunk, a vakolást mindenképp hajnalban vagy a kora reggeli órákban végezzük. A forróságban ugyanis olyan gyorsan megköt a vakolat, hogy lehetetlen eldolgozni az összefüggő felületet. Mindig olyan falfelületen dolgozzunk, ami árnyékban van, vakolás előtt akár át is locsolhatjuk a falat. Ne feledkezzünk meg saját testi épségünkről sem, mindig használjunk fényvédő krémet, és viseljünk sapkát, kalapot, fogyasszunk több folyadékot.

kep_2 (3).jpg

Lazúrozás

Lazúrozás esetén is fontos, hogy árnyékban lévő felületen dolgozzunk. Vizes bázisú lazúrt lehetőleg csak a kora reggeli órákban használjunk, mert nagyon gyorsan megszáradhat a nagy melegben, így nem lehet vele szépen dolgozni. Ha nem tudjuk reggelre időzíteni a munkálatokat, és a hőségben kell dolgoznunk, használjunk lassabban száradó oldószeres festéket, és nyugodtan menjünk el a maximális hígítási határértékig, hogy ne legyen szálkás, csíkos a felület. Mázolásnál, lazúrozásnál hosszú, lendületes mozdulatokkal dolgozzunk.

kep_3 (3).jpg

Még több, hasznos felújítási tanácsért és ötletért keresd fel a Poli-Farbe blogját!

Fotók: Poli-Farbe Kft., 123rf.com
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Mit kezdjünk a gyerekkel? Ötletek az otthonlét idejére
Megnövekedett az együtt töltött idő, sok szülőnek nehézséget okoz egész nap lekötni a gyerekeket.


Ötletek
Forgóasztal felújítva
Keresztmamája hagyatékában találta ezt az asztalt Balogh Mariann Budapesten. Nagyon megtetszett neki, kidobni, elajándékozni nem akarta, hanem azonnal nekilátott felújítani.


Hírek
Baktériumok ellen falfestékkel? 5 meglepő tény a tisztasági festésről!
Egy frissen festett falfelületre már csak ránézni is öröm, sőt, egyenesen megnyugtató érzés, ugyanakkor a tisztasági festés esetében jóval többről van szó.


Otthon-bútor
Keleties hangulatban
Korszerű festékekkel, különféle mintákkal nagyon dekoratív mintázatokat készíthetünk. Mivel a kreatív módszerekkel mintázott falfelületek elég munkaigényesek, esetenként érdemes a felületek nagyságát csökkenteni. Csak egy falfelületet készítsünk mintázottan!


Otthon-bútor

Egy bútor új élete
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság